Advertisement

Windows XP se može ažurirati putem modificiranja registra!?

STONE

Prijatelj *****a
Iako je službeno Microsoft prestao objavljivati javna ažuriranja za Windows XP još prije više od mjesec dana ,izgleda da ipak postoji način na koji vjerni korisnici i dalje mogu primati ažuriranja.

Po bespućima net-a se pojavila informacija (potvrđena od više korisnika) kako malom promjenom u registrima XP, možete opet dobivati automatsko ažuriranje na svom omiljenom oper.sustavu.

Trik se temelji na sljedećem:

Microsoft u svojoj ponudi ima Windows Embedded Industry, operativne sustave koji su razvijeni za namjensku upotrebu u industriji, za blagajne, bankomate i sl.E sad među tim oper.sustavima postoji i jedan zvan Windows Embedded POSReady 2009 ,a koji je temeljen na Windows XP Service Pack 3 sustavu, te su nadogradnje za ovaj OS iste kao i za XP SP3..

Fora u svemu ovome je da je Windows Embedded POSReady 2009 podržan od strane Microsofta do travnja 2019..;)

E sad hakeri su se dosjetili da dodavanjem jednog fajla u Windows registre ,otvorenog u Notepad-u zaobiđu ograničenja i omoguće XP SP 3 dobivanje novih sigurnosnih ažuriranja.

Preporuka svima koji se odluče za ovo da obavezno naprave back up registara.
Inače ovaj trik radi s 32-bitnim sustavima,mada i korisnici 64-bitni Windows XP računala mogu po bespućima net-a pronaći rješenje za primanja ažuriranja..

images.jpg
 
Last edited:
Advertisement

Dzi

Administrator
Staff member
Zanimljivo. Dobro su se toga sjetili ako je istina, a ne vidim razloga zašto ne bi bila. Normalno je da za takve sustave postoji drugačije trajanje podrške
 

doledzab

Made my first messages
Čekajte malo, što je ono što ima na torrentu?
Windows XP Professional SP3 x86 - Black Edition

je li to to ili sam nešto fulao, jer ne da mi se sad sve to iščitavati
 

doledzab

Made my first messages
Upravo to veče kada sam to pitao sam i skinuo s torrenta thepi......y
Pa sam pomoću CDBurnerXP programom snimio taj torrent koji se nalazi u iso formatu
Evo koristim taj xp i supeeeeer!!! Čak se i apdejtovo
 

sterchin

I like a lot Download.hr
To transform Windows XP to Windows Embedded POSReady 2009 enough to create a desktop text document with any name and enter the following lines: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ WPA \ PosReady] "Installed" = dword: 00000001 Then you need to change the extension of a text document on the .reg and click on the file twice to run it. Then you need to reboot the system and check for updates - If everything worked, you should be new updates available. Embedded POSReady 2009 - version for ATM - it will support up to 9 April 2019. Total line in the registry change and Reload, and will be available all updates.
 
Top