Advertisement

Windows 8.1 Update 1 stiže u travnju!?

Aco29

Moderator
Staff member
Ja ga ne mogu ni instalirati neku grešku izbacuje svašta sam pokušao još nisam provalio u čemu je fora.
 

Tribanj

Software guru
Ja sam ga bez problema instalirao, ali i bez problema sam ga deinstalirao. Ništa naročito od ovoga updatea. Opet se događalo kao i kad sam instalirao ono s Interneta prije koji tjedan. Nekad moram sačekati 1 minut do 2 minuta da bih mogao raditi, jer jednostavno mu dođe da ne mogu ništa otvoriti. Sustav bez ovoga updatea mi se brže podiže i brže otvara datoteke, mape i aplikacije. Isto tako, aero sučelje o kojemu sam prije pisao, bez ovog updatea radi puno bolje. Mislim da onaj tko nije instalirao ovaj update da nije ništa izgubio. Evo opet mi ga nudi u Windows Update, ali ovaj put, ne hvala.
 

Tribanj

Software guru
Ako netko želi deinstalirati ovaj Update, to može na sljedeći način:

Otvoriti Command Prompt kao Administrator i unijeti sljedeće na spisku, ali jedan red po jedan, zatim Enter i slijediti upute, kad je sve gotovo, restartati računalo i Update je deinstaliran potpuno.

  1. wusa.exe /uninstall /kb:2938439
    wusa.exe /uninstall /kb:2937592
    wusa.exe /uninstall /kb:2932046
    wusa.exe /uninstall /kb:2934018
    wusa.exe /uninstall /kb:2919355
Na žalost: U budućnosti, Microsoft će napraviti Update 1 obvezatan za sva Windows 8.1 računala, tako da nećete biti u mogućnosti ažurirati svoj OS, osim ako imate Update 1 instaliran.
 
Last edited:

Aco29

Moderator
Staff member
Mislim da nije taj update krivac i meni se isto dešava i bez tog update već neko vrijeme, a počelo e da se dešava isto posle nekog update koji sam uzeo prije ali ne znam koji je.
 

Aco29

Moderator
Staff member
Evo konačno uspio sam ga instalirati, ništa ja ovdje ne vidim značajno, jedino kod mene je došlo malo do ubrzanja cijelog sistem, nemam više kočenje i čekanja, radi super.

Samo što nikakve izmjene ne primjećujem druge za update koji je od 800 Mb što mi je i to malo smiješno .
 

Tribanj

Software guru
Da, nema ništa značajno što se tiče promjena. I kod mene je kao i kod tebe, ali nekad mi se znaju dogoditi problemi o kojima sam pisao.
 

zele

Software guru
Koje su im sad to sheme da triba posebno uputstvo za update..a svasta od Microsofta moze se ocekivati...
 

STONE

Prijatelj *****a
Dakle počev od idućeg mjeseca,svibanj, Microsoft neće izdavati sigurnosne zakrpe za Windows 8.1 korisnike,a koji nemaju instaliran Update 1..
Svi oni koji koriste Windows 8.1,a nisu 8 travnja automatski primili Update 1 imaju 30 dana da ručno instaliraju Windows 8.1 Update na Windows 8.1 uređaje, a nakon toga ako to ne učine svibnjski Patch utorak,proći će za njih bez ažuriranja i sigurnosnih nadogradnji,,navodi se u službenom Microsoftovom blogu.

Windows 8.1 Update 1 Actualizacion Oficial.jpg
 

zele

Software guru
a sta je sa onima koji ce ubuduce npr. za par miseci instalirati osmicu?
malo mi izgleda blesavo, na sedmici instaliras sta oces i kad oces...
 

Tribanj

Software guru
Ultimatuma od strane Microsofta i ne samo od microsofta je sve više i više. Nije tema, ali evo od jučer kad sam na svoj Windows Phone instalirao najnoviji Skype mogu se ulogirati samo preko Microsoft acounta. Postoji mogućnost kasnije se ulogirati preko Skype accounta, ali to za mene ne radi i sad nemam više kontakte iz Skypea. Sve moram od početka kao da nikada nisam imao Skype. Microsoft mi sve više i više ide na živce.
 

Tribanj

Software guru
Da. Na Windows 8.1 još imam Skype na kojemu su kontakti. Valjda ću moći zadržati ovu verziju i neću morati instalirati novu. Na Windows Phone je drugi slučaj. Da sam znao da je tako na Windows Phone ne bih uopće napravio update Skype. Na žalost, sad se ne mogu vratiti na staru verziju. Na Windows Phone se ne može ništa instalirati bez Interneta, ali ipak sam uspio "kupiti" dvije aplikacije.

Evo upravo sam napravio backup kontakata na Skype na Windows 8.1.
 
Last edited:

zele

Software guru
Ja dok sam bio na osmici, nikako u Skype (Metro), nisam mogao naci postavke za Skype..zato sam ga deinstalirao i stavio normalan skype..svejedno bi volio znati di su postavke..
 

Tribanj

Software guru
Ja na Windows 8.1 uvijek koristim Skype ovaj obični za Desktop. Nikada nisam koristio taj za Metro.
 

Tribanj

Software guru
Više updatea, više problema. Što se tiče Starta, već sam instalirao Classic Start Menu koji je kao i na Windows 7, a ovaj koji će možda biti i nije baš nešto. Meni je ljepši onaj na Windows 7. Bolje bi bilo da su još malo doradili Windows 7, nego da su išli na Windows 8 i Windows 8.1, barem što se tiče prosječnih korisnika. Teško će biti nadmašiti sedmicu.
 

zele

Software guru
Znam da su napravili sranje sa osmicom jer mnogi imaju probleme i sad to pokusavaju rijesiti sa update jer su uzeli ljudima lovu...za zadnji update, gledam po forumima, treba znat redosljed instalacije ako ce raditi a isto mnogima srusi sistem...kako ce taj update instalirati onaj koji nema pojma a takvih je bezbroj...
ja se ne zalim na osmicu radi Meto, cak mi je i ok ali brate mili nikad neznam oce se ujutro upaliti i kad ce nesto popiz...it...strasno mi je krivo sta su mi uzeli lovu za nesto sta nije finalizirano i nesredjeno a na to nemam garanciju i nemogu nikome reklamirati...
 

Tribanj

Software guru
Da. Vidio sam ga, pa sam i napisao da mi je bolji Classic Start Menu koji izgleda iasto kao i Start na Windows 7.
 
Top