Windows 8.1 Update 1 stiže u travnju!?

STONE

Prijatelj *****a
Izgleda kako će Microsoft malo duže raditi na prvoj većoj nadogradnji za Windows 8.1 znan kao Update 1
Iako je ranije već bilo najavljeno kako će besplatno ažuriranje za operativni sustav biti objavljeno 11.ožujka , od izvora u Microsoftu procurila je informacija kako će ažuriranje ipak izaći negdje u travnju.

Iako iz Microsofta još nisu službeno potvrdili postojanje Update 1, a još manje otkrili datum izlaska, to nije bila zapreka da rani buildevi OS -a procure na internetu.
Neke od novih mogućnosti koje će se pojaviti u Update-u 1,uključuju mogućnost da zakačite moderne UI aplikacije na taskbaru, shutdown gumb sada je smješten na vrhu zaslona Start izbornika itd..

Info kako bi Update 1 izašao u travnju,a ne u ožujku ima smisla, budući da će početkom travnja Microsoft održati svoju godišnju Build Developer konferenciju u San Franciscu.

 

STONE

Prijatelj *****a
Microsoft je napokon potvrdio dolazak 'Update 1' za Windows 8.1 na jučer održanoj Mobile World konferenciji te da će isti biti isporučen kao 'Spring Update'.

Joe Belfiore,Microsoftov čovjek,rekao je kako ažuriranje dolazi u travnju,ne preciziravši točan datum,te da će spomenuto ažuriranje biti isporučeno kroz Windows Update opciju, a ne Windows Store, što je opcija koja se koristi za ažuriranje sustava Windows 8 na 8.1!!

Treba napomenuti kako su spušteni i hardverski zahtjevi za Windows 8.1 kako bi se omogućilo instaliranje i na jeftinijim uređajima ako da će Windows 8.1 biti u mogućnosti instaliran na uređajima sa samo 1GB RAM-a i 16GB prostora za pohranu podataka..
 
Last edited:

STONE

Prijatelj *****a
Poznati IT bloger Paul Thurrott objavio je na svom twitter profilu kako će Update 1 za Windows 8.1 biti dostupan MSDN pretplatnicima 2. travnja kada počinje Build 2014 Developer Conference,dok će ostali korisnici spomenuto ažuriranje dobiti 8 travnja kroz redoviti mjesečni Patch Tuesday!!
 

STONE

Prijatelj *****a
Neke informcije koje su procurile po bespućima net-a govore kako će Update 1-Spring Update službeno biti označen kao Windows Feature Pack.
Također ima informacija kako će i Internet Explorer 11 biti nadograđen na verziju 11.0.7.
 

STONE

Prijatelj *****a
Na bespućima net-a već se pojavio i način kako možete (pomoću jednostavnog reg.tweaka) dobiti Windows 8.1 Update 1!!
 
Last edited:

Tribanj

Addicted to Download.hr
Instalirao sam Windows 8.1 Update 1. Boot mi se čini brži i u Start ima mogućnost za gašenje računala, restart i sleep. Slabo sam ulazio u Start, pa ne znam je li to bilo i prije.
 

Aco29

Moderator
Staff member
Ukolniše taj update danas, nekako je procureo od strane microsofta, nije prošlo ni 24 sata i ukloniše ga.
 

Aco29

Moderator
Staff member
Može se još on skinti nije to problem nego neke stvari izgleda nisu lege kako treba..
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Rano je bilo što reći, ali ja sam to instalirao sinoć i do sada nemam nikakvih problema. Hoće li kasnije biti nekih problema, ne znam. Ako bude, ja ću napisati ovdje. Prije instaliranja ovog Update 1, napravio sam backup s Acronis. Isto bih savjetovao i drugima koji imaju namjeru instalirati ovaj update.
 

STONE

Prijatelj *****a
Čini se da je Microsoft ponovno omogućio preuzimanje Windows 8.1 Update 1 sa svojih servera...
Naravno da iz Microsofta nije stgla nikakva službena potvrda
 

dalmatino

............
Ima na torrentima integrirano u osmicu,ja sam bio instalirao jedan dio pa mi blokiralo windowse neću se sa tim zamarati
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Evo nakon nekog vremena se događa da neke funkcije ne rade uopće, a neke nikako. Mislim na ono što bi trebalo raditi nakon instaliranja Update 1. Što je najgore, kod mene se u zadnje vrijeme događa da mi nekoliko puta na dan sustav zamrzne na minut ili dva. Napravio sam restore sustava bez ovog Update 1 i sve radi kako treba. Mislim da je najbolje sačekati službeni Update 1 i onda vidjeti kako će to raditi. To je moje iskustvo.
 

zele

Addicted to Download.hr
navodno ce sa novim update popravljeni mnogi nedostaci a kako ih ima mali miljun, tko zna kad ce biti pusten u pogon..
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Da, jesam. Do sada nemam problema. Rano je bilo što reći. Ništa posebno, barem po meni. Na pr. kad koristim Aero sučelje o kojemu sam pisao prije, tj. temu Windows 8.1 onda mi ne radi ovo:

 

STONE

Prijatelj *****a
Eto stigla je i najnovija nadogradnja za Windows 8.1,
Preživjeli smo i to ..:D..Ne bi bilo loše da neko od vas koji koristite ovaj oper.sustav da napišete kakav kratki osvrt..

Inače,Microsoft je objavio korisnički vodič koji će pomoći (bar onima koji nisu baš na Ti sa novim oper.sustavom) da se upoznaju s novim značajkama i promjenama u Windows 8.1!!.

Vodič je dostupan je u pdf formatu,ima 20 stranica , i pun je korisnih savjeta..

Download Windows 8.1 Update Power User Guide for Business from Official Microsoft Download Center
 
Top