Advertisement

Windows 7 na Macu

Dzi

Administrator
Staff member
Apple je izdao nekoliko softverskih nadogradnji za Mac, dvije sigurnosne i jednu vezanu za Boot Camp. Najviše novina donosi upravo potonja, Boot Camp u verziji 3.1 sada dozvoljava instalaciju Windowsa 7 na Macintosh i to u varijantama Home Premium, Professional i Ultimate.

Podržane su 32- i 64-bitne verzije Windowsa 7 (poseban update za svako izdanje), a nadogradnje donose i poboljšanja u funkcioniranju trackpada, Apple bežiène tipkovnice i Magic miša u Windowsima. Istovremeno su izašle i verzije drivera za Windowse 7 – za posljednje modele se nalaze ovdje, dok vlasnici starijih iMac i Mac Pro strojeva prvo moraju obaviti nadogradnju grafièkog firmwarea.

Druge dvije nadogradnje tièu se sigurnosti, a namijenjene su operacijskim sustavima Leopard i Snow Leopard. Nadogradnje ukljuèuju novi Flash Player (10.0.42), zatvorene potencijalne sigurnosne propuste u komponentama Core Audio, ImageIO, CUPS, OpenSSL te rukovanju DNG datotekama. Sve nadogradnje su dostupne klasiènim putem kroz Software Update unutar Mac OS-a.
Bug.hr
 
Advertisement
Top