Advertisement

Windows 10 džabe, ali baš svima!

Franc

Jazavac
Microsoft se odlučio kako i kojim putem će Windows 10 biti besplatno dostupan svima onima koji koriste ilegalne kopije sustava Windows.

Jednostavno,
  • prijavite se na Windows Insider ako već niste sa MSA account-om (vaš live.com account),
  • Nadogradite vaš Windows 7/8/8.1 na Windows 10 putem Windows Update-a, ili ako više volite "clean install" skinite ISO kopiju Windowsa 10 (trenutni preview build 10130)
  • instalirajte isti na računalo na kojem želite
  • na novo instalirani Windows 10 prijavite se sa MSA account-om koji ste već koristili za prijavu na Windows Insider
  • nakon 29.07. očekujete nadogradnju na finalnu i besplatnu verziju Windowsa 10
Ovaj datum uzeti sa zadrškom (par dana više-manje) budući da postoje različiti vremenski krugovi, tj. redoslijed slanja finalne verzije korisnicima.

Ovu metodu danas su potvrdili na Windows blogu tako da ju se može uzeti za ozbiljno. Dakle, svi oni koji koriste ilegalne kopije Windowsa, bilo 7/8.1 već danas mogu krenuti sa ovom "procedurom".


P.S.
Ako radite upgrade na već od nekih starijih verzija sustava Windows ovdje možete vidjeti kako, što, na koji način se vrši upgrade. Čisto informativno.

btw.
Dzi, čini se kako hotlinking skripta ili kako se već zove mijenja capital u small caps, pa tako između riječi koje zahvaća rečenica počinje malim slovom!?
 
Last edited:
Advertisement

Franc

Jazavac
Da, ljudi svašta pišu, prenose/kopiraju jedni od drugih, pa dodaju svoje zaključke i komentare pa se na kraju svega izgubi smisao i svaka logika.

Sad sam malo snifo po Windows blogu pa pronašao dodatno objašnjenje. Gabe Aul se malo zaletio kad je napisao ono gore, no nije daleko od ispravljene verzije. I dalje stoji ovo gore napisano, dakle nadogradnja Windows 10 Preview na stari Windows i dakako bitno je biti u Insider programu, dakle login na Windows 10 sa Insider accountom.

Na taj način poslije 29.07. se neće ništa promijeniti osim što će se dobiti novi update, tj. nova verzija Windowsa, no ona neće biti deklarirana kao finalna već i dalje ostaje pre-release. Svaki pre-release/preview ima svoj vijek trajanja, no na blogu objašnjavaju kako će prije svakog isteka dolaziti i novi update i tako do daljnjeg.

Na ovaj način ne možemo reći da ćemo imati finalnu verziju Windows-a, već preview, ali više-manje zaključujem da će samo numeracija/deklaracija/status biti drugačiji.

Onaj tko ne želi biti u Insider programu, a nema neko od ranijih izdanja legalnih Windowsa imati će mogućnost kupiti ključ za pojedino izdanje.

Onaj koji ima legalno izdanje sedmice/osmice, bez obzira na Insider participaciju imat će pravo na besplatnu nadogradnju.
 
Last edited:

Dzi

Administrator
Staff member
tako je, samo će oni i dalje biti ilegalni. To je da nabiju broj korisnika 10-tice
 

Tablet

Software guru
Kako ti se sviđa Windows 10, šta mu je dobra strana, a šta manje dobra - probaj usporediti s Windows 7 malo ako možeš
 

Tribanj

Software guru
Kako ti se sviđa Windows 10, šta mu je dobra strana, a šta manje dobra - probaj usporediti s Windows 7 malo ako možeš
Za prosječnog korisnika ništa naročito. Barem je to moje mišljenje. Dosta je sličan Windowsima 8 i 8.1 s manjim izmjenama sučelja. Uveden je Start, izmijenjen je Setting. Mislim da prosječnim korisnicama Windows 7, 8 i 8.1 neće ništa posebno nedostajati u odnosu na ovaj Windows 10.
 
Top