Winamp se gasi nakon 15 godina

dalmatino

............
Winamp je prvi put predstavljen 1997. godine, a 1999. kupio ga je AOL za 80 milijuna dolara


Ako ste rođeni prije 1990. godine i volite slušati MP3-glazbu na računalu, sigurno ste barem jednom koristili Winamp. Ako ga i dalje koristite, vjerojatno će vas rastužiti vijest da se ovaj glazbeni player nakon 15-godišnje karijere gasi zajedno s internetskom stranicom te da od 20. prosinca više neće biti dostupan za skidanje. Čini se da za player tog tipa jednostavno više nema mjesta u vremenu u kojem ljubitelji digitalne glazbe sve manje slušaju MP3 te se okreću servisima za streaming.

Winamp je prvi put predstavljen 1997. godine, a razvili su ga Justin Frankel i Dmitrij Boldirev. Veliku popularnost stekao je zahvaljujući mogućnosti personalizacije putem "skinova" koje su korisnici mogli skidati.

Frankelova softverska tvrtka Nullsoft 1999. je godine prodala Winamp AOL-u za 80 milijuna dolara. AOL je uložio određene napore da Winamp održi relevantnim u novim uvjetima, pa je tako 2010. godine kreirana verzija za Android, a 2011. Winamp Sync za Mac, no to očito nije bilo dovoljno da ga održe na životu.

Izvor: Vecernji list
 

Dzi

Administrator
Staff member
Baš sam mislio postat o tome. Svakako iznenađujuća odluka budući da je i dalje riječ o iznimno popularnom programu.
Budem morao prije povlačenja skinuti zadnju verziju i napraviti trajnu stranicu
 

zbracun

Can't get enough of Download.hr
To je šteta. Legenda od plejera, a čini mi se da je u zadnjim verzijama podržavao i video. Niti jedan nije imao mogućnosti kao on.
 

STONE

Prijatelj *****a
Prestah ga koristiti prije jedno7-8 god,ne znam zašto ali ga nikad nisam nešto obožavao..
ZA sve one nostalgičare AIMP je definitvno jedna od dostojnih ako ne i boljih zamjena..
Podržava sve winamp plugine,besplatan,lagan i odlično obavlja svoj posao..
 

dalmatino

............
Nada za Winamp? Mogao bi postati Microsoftova 'pločica'
AOL i Microsoft odbili su komentirati glasine oko pregovora o kupnji Winampa i SHOUTCasta, no ovo može biti znak da nije još sve gotovo s popularnim playerom

Nakon što je AOL objavio da će 20. prosinca ugasiti Winamp i njegove servise, čini se da nije još sve gotovo za ovaj nekad popularni glazbeni player. Kako doznaje Techcrunch, AOL je u pregovorima s Microsoftom, kojem bi prodali Winamp, ali i SHOUTcast, streaming servis koji je također razvio Nullsoft. Njega također navodno planiraju ugasiti, a to bi trebali najaviti sljedeći tjedan.

Dogovor još nije zaključen, navodno se pregovara oko cijene, a kako iz AOL-a i Microsofta nisu komentirali ništa, moguće je da je sve izmišljeno. Microsoftov interes u svemu bi mogao biti SHOUTcast s više od 50.000 povezanih radio postaja, koji bi bio dobar dodatak u Xbox Music platformu.

Izvor: Nada za Winamp? Mogao bi postati Microsoftova 'pločica' - 24sata
 

Tablet

Top Download.hr member
Ja ga koristim otkad znam za sebe, najjednostavniji za slušati pjesme i internet radio
 

msitum6

Made my first messages
Biti će šteta ako ga ne preuzmu i nastave razvijati.....jednostavan je a prednost mu je što ima Lite i Ful verziju
 

Tablet

Top Download.hr member
Ipak se ne gasi nakon 15 godina :p

Winamp je ipak uspio preživjeti. Naime, belgijska tvrtka Radionomy, jučer je objavila kako od AOL-a kupuje Winamp, kao i Shoutcast. Nije poznato koliko je Radionomy platio ov servis, no TechCrunch, koji je također u vlasništvu AOL-a, piše da je dogovor vrijedan između 5 i 10 milijuna dolara, a AOL je dobio i 12 posto udjela u Radionomyju.

Podsjetimo, AOL je u studenom prošle godine najavio da gasi Winamp, koji je pokrenut 1997. godine i mnogi su ga koristili za slušanje MP3 glazbe. AOL je 1999. godine kupio Nullsoft, vlasnika Winampa i Shoutcasta, za 80 milijuna dolara.

Ubrzo nakon što je objavljeno da se Winamp gasi, pojavila se i glasina da Microsoft pregovara o kupnji legendarnog playera, i to zajedno sa Shoutcastom. Od toga na kraju nije bilo ništa, no zanimljivo je da je Magic Phone, nekadašnja tvrtka osnivača i direktora Radionomyja Alexandrea Saboundjiana, danas dio Microsofta.

Winamp se ipak ne gasi, našao je kupca - Poslovni dnevnik
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Hardver 6
Hardver 56
Vijesti 0
Vijesti 1
Hardver 5
Top