Advertisement

Talking Tom

Dzi

Administrator
Staff member
Baš sam danas pročitao da je "legendarnu" aplikaciju Talking Tom za mobitele razvila firma iz Slovenije i da je taj čovjek sada najbogatiji Slovenac.
---

Slovenski poslovni časopis Manager izdao je svoju redovnu godišnju ljestvicu najbogatijih Slovenaca. Proteklih godina na njezinom vrhu nalazili su se pretežito vlasnici trgovačkih lanaca, a ove je godine po prvi puta tamo zasjeo netko iz IT sektora. Najbogatiji Slovenci prema ovoj su listi bračni par Login, Iza i Samo, čije se bogatstvo procjenjuje na 617,2 milijuna eura.

Logini su se obogatili izrađujući mobilne aplikacije u svojoj kompaniji Outfit7, a svjetsku su slavu stekli popularnom aplikacijom Talking Tom. Mačak Tom koji ima mogućnost ponavljanja govora kasnije je dobio i brojne "rođake" kao što su žirafa Gina, papagaj Pierre, mačka Ginger ili pak Djed Mraz. Zahvaljujući ovim inovativnim aplikacijama i više od 2 milijarde zabilježenih preuzimanja istih, kompanija Outfit7 trenutno je vrijedna čak 1,1 milijardu eura. Kompanija je službeno registrirana u Londonu, dok joj je sjedište na Cipru, zbog tamošnjih manjih poreza.
 
Advertisement
Top