Svjetsko prvenstvo u HTV2 HD

Franc

Jazavac
Čini se kako dolaze dobre vijesti sa HRT-a, vijest u cijelosti ispod prenesena sa HRT web-a, no ono što nas najviše zanima je novost da će svj. prvenstvo iz Brazila ići u HD formatu. Ok, ništa čudno za današnje tehnologije, ali jako dobra vijest je da će ići u običnom T standardu, a ne T2 kako je to bilo za vrijeme olimpijskih igara. Još nije u postupnosti potvrđeno, no...

Još jedna dobra vijest je da će gledatelji iz HR moći uživati u prijenosima na svojim mobilnim uređajima putem live stream (nadajmo se također u HD tehnologiji). :)

Pripremite se za Brazucu! Tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu kroz emisije na Drugom programu HRT-a iz zagrebačkog studija vodit će vas Bruno Kovačević i Viki Ivanović, uz sjajne nogometne stručnjake Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriju i Antona Samovojsku. Tu je i naš brand s rubrikom Oko sokolovo, dubrovački gospar Mateo Beusan.

Posebna ekipa HRT-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionu gdje će Vatreni igrati svoje susrete. Ta slatka zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno SrđanuFabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima.

Osim voditelja projekta Drage Ćosića, komentatorsku ekipu čine još StjepanBalog, Marko Šapit, Krešimir Čampa i Saša Sušec.
Vodiztelj projekta Drago Ćosić istaknuo je kako će HRT prenositi sva 64 susreta, te da će na njemu ukupno biti angažirano 150 djelatnika, od toga 26 u Brazilu.
U zagrebačkom studiju skupinu sjajnih nogometnih stručnjaka i novinara Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriju i Antona Samovojsku kao urednici i voditelji predvodit će Bruno Kovačević i

Viki Ivanović. Naravno, tu će biti i nezaobilazni Mateo Beusan s rubrikom Oko sokolovo, kazao je Ćosić, koji će uz Stjepana Baloga, Marka Šapita, Krešimira Čampu i Sašu Sušeca, prenositi utakmice iz Brazila.

Djelatnici HTV-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionima gdje će igrati vatreni, a ta zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno Srđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima, rekao je Ćosić.

Bit će to prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim platformama i razinama. Uz izravne prijenose i live stream, prvi će se put jedan tako veliki događaj naći i na zaslonima tzv. pametnih telefona s posebnom aplikacijom.
U International broadcasting centru u Rio de Janeiru nalazit će se osam djelatnika HRT-a koji će pripremati brojne priloge i reportaže, najave susreta, konferencije za novinare i intervjue. Uz to, novinar Dragan Nikolić te snimatelj i montažer Bojan Draksler lutat će bespućima brazilske zbilje i donositi priče o toj čudesnoj zemlji, njezinim ljudima, običajima, ekonomiji, gospodarstvu i Hrvatima koji ondje žive.
Hrvatski radio također će prenositi sve 64 utakmice. Svakodnevno će na Drugom programu HR-a biti emisije od 18 do 24 sata, a nakon toga slušatelji će moći pratiti utakmicu koja počinje u ponoć.

Projekt 'Brazil 2014' bit će prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim mogućim platformama i razinama. Osim izravnih prijenosa u HD formatu i to u normalnom DVBT standardu te 'live streama', prvi puta jedan tako veliki događaj naći će se i na zaslonima tzv. pametnih mobitela s posebnom aplikacijom, dodao je Ćosić.

Ova usluga kreće na dan HRT-a 15. svibnja i bit će ograničena na područje Republike Hrvatske. Radi se o eksperimentalnoj usluzi, a za korištenje je potrebno preuzimanje aplikacije putem distribucijskih kanala Google Playa i ITunesa. Nakon registracije putem službene internetske stranice HRT-a svi budući korisnici imat će mogućnost praćenja televizijskih i radijskih sadržaja te svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, uz još mnogo drugih atraktivnih sadržaja.
 

zbracun

Can't get enough of Download.hr
Bar nešto pametno od njih. Ako se u međuvrevemu ne predomisle pa prebace na dvb-t2.
 

Tablet

Top Download.hr member
Meni apsolutno svjedno jel to HD, HD Full, ili nešto treće...uopće se ne opterećujem tim :)
dovoljno je da pobjede Brazil :p
 
Last edited:
Top