Advertisement

Svjetsko prvenstvo u HTV2 HD

Franc

Jazavac
Čini se kako dolaze dobre vijesti sa HRT-a, vijest u cijelosti ispod prenesena sa HRT web-a, no ono što nas najviše zanima je novost da će svj. prvenstvo iz Brazila ići u HD formatu. Ok, ništa čudno za današnje tehnologije, ali jako dobra vijest je da će ići u običnom T standardu, a ne T2 kako je to bilo za vrijeme olimpijskih igara. Još nije u postupnosti potvrđeno, no...

Još jedna dobra vijest je da će gledatelji iz HR moći uživati u prijenosima na svojim mobilnim uređajima putem live stream (nadajmo se također u HD tehnologiji). :)

Pripremite se za Brazucu! Tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu kroz emisije na Drugom programu HRT-a iz zagrebačkog studija vodit će vas Bruno Kovačević i Viki Ivanović, uz sjajne nogometne stručnjake Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriju i Antona Samovojsku. Tu je i naš brand s rubrikom Oko sokolovo, dubrovački gospar Mateo Beusan.

Posebna ekipa HRT-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionu gdje će Vatreni igrati svoje susrete. Ta slatka zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno SrđanuFabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima.

Osim voditelja projekta Drage Ćosića, komentatorsku ekipu čine još StjepanBalog, Marko Šapit, Krešimir Čampa i Saša Sušec.
Vodiztelj projekta Drago Ćosić istaknuo je kako će HRT prenositi sva 64 susreta, te da će na njemu ukupno biti angažirano 150 djelatnika, od toga 26 u Brazilu.
U zagrebačkom studiju skupinu sjajnih nogometnih stručnjaka i novinara Igora Štimca, Roberta Prosinečkog, Elvisa Scoriju i Antona Samovojsku kao urednici i voditelji predvodit će Bruno Kovačević i

Viki Ivanović. Naravno, tu će biti i nezaobilazni Mateo Beusan s rubrikom Oko sokolovo, kazao je Ćosić, koji će uz Stjepana Baloga, Marka Šapita, Krešimira Čampu i Sašu Sušeca, prenositi utakmice iz Brazila.

Djelatnici HTV-a i HR-a bit će uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju u kampu i na stadionima gdje će igrati vatreni, a ta zadaća pripala je Mili Horvat i Robertu Jelečeviću kao televizijskim, odnosno Srđanu Fabijancu, Marku Šivaku i Davoru Luliću kao radijskim novinarima, rekao je Ćosić.

Bit će to prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim platformama i razinama. Uz izravne prijenose i live stream, prvi će se put jedan tako veliki događaj naći i na zaslonima tzv. pametnih telefona s posebnom aplikacijom.
U International broadcasting centru u Rio de Janeiru nalazit će se osam djelatnika HRT-a koji će pripremati brojne priloge i reportaže, najave susreta, konferencije za novinare i intervjue. Uz to, novinar Dragan Nikolić te snimatelj i montažer Bojan Draksler lutat će bespućima brazilske zbilje i donositi priče o toj čudesnoj zemlji, njezinim ljudima, običajima, ekonomiji, gospodarstvu i Hrvatima koji ondje žive.
Hrvatski radio također će prenositi sve 64 utakmice. Svakodnevno će na Drugom programu HR-a biti emisije od 18 do 24 sata, a nakon toga slušatelji će moći pratiti utakmicu koja počinje u ponoć.

Projekt 'Brazil 2014' bit će prvi pravi multimedijski događaj koji će HRT pratiti na svim mogućim platformama i razinama. Osim izravnih prijenosa u HD formatu i to u normalnom DVBT standardu te 'live streama', prvi puta jedan tako veliki događaj naći će se i na zaslonima tzv. pametnih mobitela s posebnom aplikacijom, dodao je Ćosić.

Ova usluga kreće na dan HRT-a 15. svibnja i bit će ograničena na područje Republike Hrvatske. Radi se o eksperimentalnoj usluzi, a za korištenje je potrebno preuzimanje aplikacije putem distribucijskih kanala Google Playa i ITunesa. Nakon registracije putem službene internetske stranice HRT-a svi budući korisnici imat će mogućnost praćenja televizijskih i radijskih sadržaja te svih utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, uz još mnogo drugih atraktivnih sadržaja.
 
Advertisement

Tablet

Software guru
Meni apsolutno svjedno jel to HD, HD Full, ili nešto treće...uopće se ne opterećujem tim :)
dovoljno je da pobjede Brazil :p
 
Last edited:
Top