Programiranje za djecu

Dzi

Administrator
Staff member
Microsoft je objavio kako je njegovo besplatno razvojno okruženje namijenjeno djeci sada dostupno i za osoban raèunala.

Naime, prošle godine je Microftov CEO Steve Ballmer tokom svog govora na sajmu Consumer Electronics Show u Las Vegasu predstavio razvojni alat za djecu nazvan Kodu. Uz pomoæ njega djeca bi trebala lakše nauèiti logièke vještine potrebne za programrianje i upravljanje raèunalnim sustavima, no u poèetku je bio prilagoðen samo izvršavanju na igraæoj konzoli Xbox 360 i upravljanju putem igraæeg kontrolera.

Sada je to okruženje prilagoðeno kako bi se njime moglo izvršavati i na standardnom PC-u i upravljati njime uz pomoæ miša, no još uvijek je u javnoj ispitnoj fazi kako bi prije konaènog izdavanja Microsoft dobio povratne informacije od korisnika.

No veæ u ovakvoj verziji Kodu je postavljen u 200 škola i presnimljen je više od 200.000 puta. Naime, u Microsoftu istièu kako prebacivanjem Kodua na raèunalo i miš omoguæuje školama njegovo korištenje bez dodatnih investicija u hardver.

Više informacija se može pronaæi na službenim stranicama.
Bug.hr
 

Dzi

Administrator
Staff member
Ovdje se ne radi konkretno o odreðenom poznatom programskom jeziku. Ovo je skup tehnika i metoda prilagoðenih djeci gdje se ne programira pisanjem koda nego vizualno. Imaš na KODU Game Lab malo više informacija
 
Top