Programiranje - besplatna online škola

Tablet

Top Download.hr member
6 besplatnih online škola koje će te naučiti programiranju

Ne moraš znati isprogramirati novi Facebook, ali osnovno poznavanje koda uskoro će biti poput poznavanja abecede - nauči ga besplatno i iz vlastitog domaProgramiranje nije više rezervirano samo za informatičke geekove - poznavanje bar osnova koda danas je vještina koju trebaju i marketingaši, novinari i kreativci svih vrsta. Čak i ako ne razmišljaš još o karijeri, uz par jednostavnih intervencija u kodu od besplatnih predložaka za web stranice možeš napraviti osobni blog ili web kakav imaš samo ti.

Ali gdje naučiti programirati? Nikad nije bilo lakše - edukacije su dostupne online i besplatne su. Provjeri neku od ovih:

1. MIT
Čak i prestižni Massachusetts Institute of Technology nudi besplatne edukacije, a neke od njih poučavaju programiranju. Od uvoda u informatičku znanost i programiranje, preko uvoda u programske jezike do konkretnog učenja Jave.

2. Code Academy
Jedan od najpoznatijih izvora znanja kad je u pitanju programiranje, Code Academy nudi tečajeve za početnike, ali i one malo naprednije. U ponudi je sva sila programskih jezika, od osnova HTML-a i CSS-a, do Phytona, Rubyja, Jave...3. Khan Academy
Još jedan odličan izvor besplatnih tečajeva programiranja, Khan Academy nudi i videolekcije.

4. Coursera
Nezamjenjiv izvor besplatne edukacije koji nudi znanje sa sveučilišta diljem svijeta, Coursera je odličan izvor za svakog tko želi naučiti više.

5. Udemy
Bilo da si početnik ili već znaš nešto o programiranju, ali bi htio naučiti raditi super aplikacije za pametne telefone, Udemy je odličan izvor znanja, uključuje i videolekcije.

6. edEx
Još jedan odličan izvor besplatnog znanja, edEx ti omogućava da slušaš predavanja sa svjetskih sveučilišta.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Dzi
Top