Problem s win98, fale drajveri za PCI, ne piše koji je proizvođač..

InfoZadar

utopija
Jedan prijatelj me zamolio da mu instaliram modem na win98, ali ne ide.
Našao sam na netu drajvere za taj modem Cratix CTX HCNR 601 V2, za WinME, kolko mi je poznato win ME i win 98 koriste iste drajvere pa to valjda nije problem. Uglavnom ne mogu ga instalirati preko Add new hardver.
Problem je što računalo uopće ne prepoznaje da je modem uštekan, vjerojatno zbog toga što nisu instalirani neki drugi dijelovi, a za koje ne znam proizvođača ni model. Uglavnom, javlja da nisu instalirani Universal Serial Bus Controler - kad instaliram generički drajver onda neće da se dignu windowsi, tako da sam ga uklonio u safe modu; zatim Ethernet adapter, PCI ulaz (u njega je uštekan modem) i još nešto.
Također, ne mogu do kraja instalirati ni Dial up networking jer mu fali CD za win 98. Da pokušam sa svojim CD-om od win 98 vjerojatno ne bi uspjelo, drugi key je..

Rješenje: instalirati wiXP preko tih win 98 (nadogradnja) ? Hoće li win XP imati sve potrebne drajvere i automatski prepoznati koji je hardver (PCI i modem) uštekan?
 

tjodalv

New user
Čekaj malo. To računalo može vrtiti Win XP, a frend ti radi na 98' ??? Ma odmah stavljaj Win XP gore i sve će raditi. Ne znam zašto se uopće gnjaviš s tim modemom kad novog kupiš za 80 kn. Eh da danas i postoji nešto što se zove ADSL pa mu to predloži.
 

InfoZadar

utopija
Čekaj malo. To računalo može vrtiti Win XP, a frend ti radi na 98' ??? Ma odmah stavljaj Win XP gore i sve će raditi. Ne znam zašto se uopće gnjaviš s tim modemom kad novog kupiš za 80 kn. Eh da danas i postoji nešto što se zove ADSL pa mu to predloži.
Stvar je u tome da je za posao trebao spojiti računalo na printer koji nekim čudom radi ok jedino na win 98, pa eto..
Za one koji malo surfaju prijelaz na dsl se ne isplati. Ovako potroši manje od 50kn. Osim toga možda bi se trebao dogovarati oko uvođenja DSL-a s gazdaricom s obzirom da je podstanar..
 

zmisis

Can't get enough of Download.hr
Promijenio sam HDD i sad za instalaciju OS moram koristiti drajvere na floppy disketi da bi setup Windowsa prepoznao HDD. Problem je u tome što bih sad morao reinstalirati OS Windows XP Pro. SP2, ali kad stavim floppy disketu ona ne reagira. Naravno na poèetku setupa Windovsa kada se pojavi da pritisnem tipku F6, ja to i uèinim. Najvjerojatnije se pobrisao drajver za floppy disketu.

Našao sam da bi drajver trebao biti u :

C:WINDOWS\system32\DRIVERS\flpydisk.sys.

Kad sam ušao u system32\DRIVERS, flpydisk.sys nije bio tamo.

Nakon što sam instalirao OS, ja sam u BIOS-u iskljuèio floppy disketu, a sada sam je ponovno ukljuèuo radi reinstalacije OS-a.

Postoji li moguænost da se drajver izbrisao zbog toga?

Molio bih one koji znaju da mi pomognu da ponovno osposobim floppy disketu.

Unaprijed hvala! Pozdrav!
 

BOKI

.........
hm.. mislim da se zbog toga nebi trebi izbrisati...jedino što mi pada na pamet, kad ga ponovno upališ u biosu dal ideš ono da ti prvo spremi promjane (u biosu), pa onda da iziðeš i onda ga stavi kao 'first' da ti njega prvo oèitava....jer da ti ga je sluèajno obriso kad ponovno instaliraš xp 2 on ga tada instalira....
ajmo 'moderatori', pomozite èovjeku.....:cool:
 

zmisis

Can't get enough of Download.hr
Riješio sam problem. Radilo se o tome da drajveri na disketi nisu bili u redu. Tada sam s CD-a s drajverima za matiènu ploèu instalirao potrebit drajvere na drugu disketu, i kad sam ju stavio, radila je normalno.

Zahvaljujem na pokušaju.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Hardver 38
Download.hr 6
Download.hr 2
Download.hr 25
Hardver 9
Top