Pretražnici

Tablet

Top Download.hr member
Pitanje ? Ne događa se samo kod mene, vjerovatno neka novost -Google Chrome

pretr.jpg
 

Dzi

Administrator
Staff member
Mislim da je to duže vrijeme. Početna stranica od Chromea nije sami Google.hr. Kada si na Google.hr onda se nešto slično desi samo prebaci google formu na vrh stranice tako da se odmah rezultati prikazuju
 

dalmatino

............
Eh zbog toga su me gnjavila dvojica par puta ,nećeš ti važnosti jesu li slova gore ili dolje,samo pokreni čistač od CCleanera i biće ti opet slova dolje,samo neznam do kada,e neznam sada to za adresnu traku,ja mislim na pisanje u samoj tražilici oni su mene gnjavili zašto im slova idu iznad a ne klasično ispod tražilice,svašta ljudima smeta
 

Tablet

Top Download.hr member
Gotovo je: Microsoft vas više neće pitati koji browser želite - 24sata
Gotovo je: Microsoft vas više neće pitati koji browser želite
Microsoft je 2009. morao ponuditi na izbor alternativne browsere uz Internet Explorer. Pet godina kasnije ta odredba je prestala vrijediti, a na vrhu je Chrome
Nakon pet godina u Europi je prestala vrijediti obaveza kojom je Microsoft korisnicima Windowsa nakon instalacije morao ponuditi na izbor razne browsere uz Internet Explorer.

Ekran s dodatnim pretraživačima interneta tako je trebao i konkurenciji dati jednaku priliku jer se ranije Internet Explorer instalirao automatski kao osnovni pretraživač, prenosi BBC.

Europska komisija je 2009. to naredila nakon što su se rivali požalili na nejednaki tretman, a tada je Internet Explorer koristilo oko 70 posto ljudi. Situacija je danas znatno drugačija, a u debeloj je prednosti Google Chrome.

U prvih osam mjeseci od uvođenja izbora browsera, Europska komisija zabilježila je kako je kroz tu aplikaciju skinuto 84 milijuna pretraživača.
 

dalmatino

............
Jučer sam nadograđivao sedmicu i 8.1 i uredno mi nudio tu opciju,ma i što će mi to,baš mi ide na jetru
 

Tablet

Top Download.hr member
Kad koristim Tune up AVG javi mi grešku u vezi Mozilla šifre. Trebam li za sigurniju uporabu koristiti "master password" i koja mu je funkcija, koristite li ga vi ? Zasad mi je uvijek bilo bez njega.

Problem.jpg
 

Tablet

Top Download.hr member
Imam ga pa ga koristim :) Znam da služi za to, nego mislim služi li stvarno svrsi da je sigurno ili eto samo dodatna opcija- proučit ću sad link. Koristim karticu na eby-u.
 

Aco29

Moderator
Staff member
Pa ako čuvaš lozinke i dozvoljavaš Firefox-u da upravlja njima, a već kupuješ putem weba onda obavezno koristi opciju Master Password.
 

Tablet

Top Download.hr member
MICROSOFT ĆE UBITI INTERNET EXPLORER Stigma koju nosi je prevelika, kreću od nule s novim preglednikom
Slavni, sveprisutni, ponekad i ozloglašeni Internet Explorer (IE) – web preglednik koji je mnogima bio prvi prozor u nepregledni svijet 'mreže svih mreže' uskoro bi mogao u ropotarnicu povijesti, piše ZDNet .

Microsoft navodno razvija novi web preglednik koji bi trebao zamijeniti IE. Preglednik kodnog naziva Spartan trebao bi biti brži, hardverski manje zahtjevan, otvoren za proširenja i dizajnerski puno bliži glavnim konkurentima – Chromeu te Firefoxu.

Umjesto da nadograđuju postojeći IE, koji je dogurao do jedanaeste verzije, u Microsoftu su izgleda odlučili krenuti od nule. Spartan bi trebao biti ponuđen u dvije verzije, onoj za stolna računala te mobilnoj verziji.


Radno ime novog web preglednika sugerira 'spartanski' pristup kako bi surfanje webom bilo što brže i jednostavnije. Upravo su sporost i glomaznost glavne zamjerke Internet Exploreru koji je tijekom 19 godina razvoja postao svojevrsnim internetskim dinosaurom.

Stariji korisnici sjećaju se ozloglašenog Internet Explorera 6 kojeg je početkom stoljeća koristilo više od 90 posto korisnika weba. Softverska rješenja u IE6 često su zagorčavala život developerima, a njegova integracija u Windows XP dovela je do presude Europske komisije koja je Microsoftu zabranila takvu softversku integraciju te softverskog diva kaznila s 561 milijun eura.

Nove verzije Internet Explorera odlični su web preglednici, ali IE se ne može riješiti stigme koju su mu, donekle zasluženo, donijele prethodne verzije pa i samo ponašanje Microsofta kad je u pitanju ignoriranje konkurencije.

Sve ovo navodi nas na zaključak da su glasine o novom web pregledniku koji se 'kuha' u Microsoftovim softverskim laboratorijima istinite. Novi preglednik s novim imenom označio bi i novi početak za Microsoft u bespoštednoj borbi s Googleom, Appleom i Firefoxom na internetskom bojnom polju.

Spartan bi službenu potvrdu mogao dobiti 21. siječnja za kad je zakazano predstavljanje novih mogućnosti Windowsa 10 - slijedećeg operativnog sustava koji nam krajem slijedeće godine stiže iz Redmonda.
 

Tablet

Top Download.hr member
Google zna: Otkrijte kako sigurnije surfati u par klikova

Hakeri napadaju sve češće i sve opakije pa nije naodmet naučiti kako se što bolje zaštititi: umjesto gomile nerazumljivog teksta, Google je pripremio korisne 'kartice'
Kako zaštititi svoje podatke i računalo od zloupotrebe odnosno kako što sigurnije surfati važno je znati, a za sve one koji su se teško probijali kroz tehničke detalje i stručne savjete tu je osvježena Googleova stranica sa savjetima upravo na tu temu.

Google Tips ne samo da donosi korisne savjete poput onoga kako zaštititi svoje selfieje od hakera, pametni telefon od znatiželjnih očiju ili zašto je za sigurnost važno redovito osvježavati internet preglednik, nego to čini kratko, jasno i pregledno.

Problemi i rješenja predstavljena su poput kartica koje se okreću, napisana razumljivo i jednostavnim jezikom.
 

Tablet

Top Download.hr member

Poboljšan Google Chrome, konačno!

Najnoviji update Googleovog internetskog preglednika Chrome, oznake 45, trebao bi riješiti dva najveća problema – gutanje radne memorije računala, ali i baterije uređaja na kojem se koristi. Kako poručuju iz Googlea, napravljene su brojne preinake, a posebnu pažnju posvetili su otvaranju tabova.

Već dugo vremena korisnici Chromea imaju opciju “nastaviti gdje su stali”. Dosad je ta opcija opterećivala radnu memoriju, no sada će se tako štediti oko 10 posto RAM-a.

Naime, Chrome će prvo otvarati stranice na kojima je korisnik proveo najviše vremena, a onda one kasnijeg datuma. Jednako tako, Chrome će detektirati stanje radne memorije, i ako je ono na niskoj razini, jednostavno će prestati učitavati tabove kako ne bi došlo do potpunog zastoja vašeg uređaja. Naravno, uvijek će u blizini biti i opcija da nastavite s otvaranjem tabova ako i kada vi to želite.

Brzo čišćenje stare memorije

Osim detekcije stanja RAM-a, novi Chrome može detektirati i kada neka web stranica nije toliko zaposlena pa će to vrijeme iskoristiti za brzo čišćenje stare, nekorištene memorije.

Već je ranije Google objavio kako se malo-pomalo odriče Flasha. Trenutno će svaki flash sadržaj na web stranicama biti automatski pauziran, osim ako ne zauzima središnje mjesto na stranici. Kako kažu iz Googlea, ovisno o operativnom sustavu, u prosjeku će ova nova mogućnost uštedjeti i do 15 posto baterije uređaja na kojem se koristi.

Nakon instalacije nove inačice Googleovog preglednika opcija će biti automatski uključena. (net.hr)
 
Top