Advertisement

Nadogradnje na Windows 8

Dzi

Administrator
Staff member
Kako piše ZDNet koji se dokopao internog dopisa koji je Microsoft poslao svojim partnerima, korisnici æe moæi nadograditi na jednaku ili bolju verziju Windowsa 8 bez gubitka podataka u sluèaju da se drže jedne te iste procesorske arhitekture. Samim time biti æe moguæe nadograditi 32-bitne Windowse 7 na 32-bitne Windowse 8, no neæe biti moguæe prijeæi s 32-bitnog na 64-bitni OS.

Što se tièe klauzule o "jednakoj ili boljoj verziji", ista æe prisiliti korisnike Windowsa 7 Professional i Ultimate da nadograde iskljuèivo na Windowse 8 Pro. Vlasnici Windowsa 7 Enterprise morat æe prijeæi na Windowse 8 Enterprise dok æe obièni Windowsi 8 biti rezervirani za korisnike ostalih podržanih OS-ova – Windowsa 7 Starter Edition, Home Premium, Windowsa Vista, pa èak i Windowsa XP. Korisnici jeftinijih verzija starijih OS-ova moæi æe nadograditi na Windowse 8 Pro, ali æe za to morati izdvojiti nešto više novca.

Treba naglasiti da æe korisnici Windowsa XP SP3 i Windowsa Vista koji nisu nadograðeni na SP1 u procesu migracije na Windowse 8 izgubiti sve instalirane aplikacije i postavke doèim æe osobne datoteke (My Documents, My Pictures i slièno) ostati netaknute.

Cijene spomenutih nadogradnji u internom dopisu nažalost nisu navedene. (Bug.hr)
 
Advertisement

Logitech123

Logitech assistant
Koliko ja znam, nikad se nije nit moglo prelazit sa 32 bit na x64 budem "upgrade" opcije, barem ja nisam sa W7 x84 na x64.. Nadam se da cu moc sa x64 na W8 x64 budem upgrade-a :)
 

Dzi

Administrator
Staff member
Da mislim da se nije moglo sa 32 na 64 bit i obrnuto prelaziti. Sa 64 na 64 bi trebalo biti moguæe
 

Logitech123

Logitech assistant
Ja sam siguran da se nemoze, ja to nisam mogao tj neda uopce ( izbaci neku ludu poruku ). Zivi bili pa vidjeli kakvi ce windowsi novi biti :)
 
Top