Na sto Hrvata dvadeset raèunala

Aco29

Moderator
Staff member

Svaki peti Hrvat posjeduje vlastito raèunalo..


Posljednje izdanje The Economista objavilo ljestvicu – u Hrvatskoj 100 ljudi posjeduje blizu 20 raèunala .

The Economist je objavio statistièke podatke prikupljene prije dvije godine koji govore o zastupljenosti raèunala po stanovniku pojedine države. Na koji su naèin podaci prikupljani nije objavljeno, no ljestvica ipak otkriva neke zanimljive i neoèekivane rezultate.

Daleko na prvom mjestu našao se Izrael. Svaki stanovnik te države posjeduje više od jednog raèunala, toènije njih 100 ukupno u prosjeku posjeduju 122 raèunala. Zanimljiv (i pomalo nevjerojatan) je podatak da je godinu ranije u toj državi bilo tek 73 raèunala na 100 stanovnika. Slijede Kanada, Švicarska, Nizozemska i Švedska – sve s rezultatima izmeðu 87 i 83 raèunala na 100 stanovnika. SAD su se neoèekivano našle tek na šestom mjestu, Japan na jedanaestom, dok se Kina nije našla niti meðu prvih 50.

Hrvatska je zauzela 35. mjesto s rezultatom od 19,9 raèunala na 100 stanovnika. Susjedi nam Slovenci s rezultatom od 40,4 raèunala našli su se na 22. mjestu, no zamjetan je napredak Hrvatske za devet mjesta na ljestvici u usporedbi s prijašnjom godinom.

Bug
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Hardver 3
Hardver 191
Download.hr 3
Download.hr 2
Download.hr 4
Top