Advertisement

Na Macworldu predstavljen novi Macbook Pro

Arkadas

PC guru
Na ovogodišnjem sajmu Macworld tvrtka Apple predstavila je nove softverske pakete iLife i iWork te novi model prijenosnika Macbook Pro sa 17-inènim zaslonom.
Nakon najava da je rijeè o posljednjem Macworldu, uobièajeno ogromna oèekivanja od ovog sajma prilièno su splasnula. Sukladno tome, Apple nije predstavio ništa revolucionarno, a najzanimljiviji novi proizvod je 17-inèni prijenosnik Macbook Pro.

Ovaj prijenosnik predstavlja vrh Appleove ponude, a odlikuje se razluèivošæu 1920 x 1200 piksela uz mat zaslon, što æe razveseliti sve koji ne podnose reflektivne zaslone koji se u posljednje vrijeme iz nekog bizarnog razloga ugraðuju u veæinu prijenosnika.

Od prikljuèaka tu su tri USB porta, Mini DisplayPort te FireWire 800. Ono što se nalazi u samom prijenosniku prilièno je standardno: najnoviji Intelovi C2D procesori, do 8 GB RAM memorije te izbor izmeðu nekoliko NVIDIA grafièkih kartica. Zanimljiva je baterija, koja nije zamjenjiva, ali prema Appleu može napajati prijenosnik osam sati i izdržati oko 1000 punjenja.

Od softverskih novosti tu je nova verzija programskog paketa za kuæne korisnike iLife 09 te uredskog paketa iWork 09. Meðu novostima najzanimljiviji je iWork.com, online verzija iWorka koji predstavlja pandan Google Docsu i donosi moguænost online pohrane, ureðivanja i razmjene dokumenata.

Na kraju, valja se podsjetiti i na razne glasine koje su okruživale ovogodišnji Macworld, a koje se nisu dogodile: nema iPhonea Nano, nema novog Mac Minija niti iMaca, a nije bilo ni Stevea Jobsa kojeg zdravlje sve slabije služi. Appleu ide dobro, poslovni rezultati su im odlièni (u 2008. godini prodano je 9,7 miliona Mac raèunala), pa od njih i u buduænosti možemo oèekivati odliène i zanimljive proizvode.


( Svevijesti.ba/Tportal.hr )
 
Advertisement
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Vijesti 2
Top