Advertisement

MSE nudi samo osnovnu zaštitu..

STONE

Prijatelj *****a
Već duže vremena Microsoft Security Essentials prolazi loše na AV testovima,a sada su i iz Microsofta napokon priznali da njihov sigurnosni softver nije dovoljno dobar da zaštiti korisnike od kompleksnijih prijetnji.

Security Essentials je pokrenut 2009 kako bi pružio besplatnu i pouzdanu zaštitu od virusa i malwarea za Windows korisnike.
U međuvremenu je postao najviše korišten anti-virus softver za Windows korisnike
.Microsoft je aktivno podržao ovaj softver,često ga nadograđujući i unaprijeđijući ga,a također je i integriran u Windows 8,kao dio Windows Defender-a.
Međutim,već duže vremena prati ga glas kao loš izbor u čišćenju malwarea,a i razni AV testovi i ispitivanja pokazala su opravdanu zabrinutost kod korisnika..

Holly Stewart, viši voditelj programa Microsoftovog Malware Protection Centra,izjavio je u interviju za Dennis Technology Labs kako je Security Essentials namijenjen pružiti samo "osnovnu" zaštitu te preporučuje da korisnici obavezno instaliraju i neki od 3-d party sigurnosnih softvera za bolju sigurnost od naprednih prijetnji.

(Osobno koristim MSE + Malwarebytes)..

 
Advertisement

Dzi

Administrator
Staff member
Mislim da je to oduvijek bilo dosta očito. Ja taj program nisam nikada shvaćao kao ozbiljno antivirusno rješenje
 

STONE

Prijatelj *****a
Slažem se Dži mada moram priznati (koristim ga),bolja je ikakva zaštita pa makar bio to i MSE nego nikakva..
DA ne bi dizali paniku,MSE u paru sa Superantispyware-om ili Malwarebytes-om čini sasvim dobru zaštitu za prosječnog korisnika..
Dosta su redoviti sa ažuriranjem..
 

gorand

Software guru
ja ga nisam nikad ni instalirao......ali kako stone kaže bolje ikakav nego nikakav,...iako po mome ima sigurnijih besplatnih antivirusa.......
 
Top