Microsoft potvrdio Vista SP 2

Arkadas

Can't get enough of Download.hr
Oèekuje se da æe SP2 uæi u RTM (release to manufacturing) fazu tokom prve polovine 2009...

Microsoft je zvanièno potvrdio dostupnost beta verzije SP2 za Windows Vista operativni sistem. On æe za poèetak postati dostupan onima koji su pretplaæeni na MSDN i TechNet kroz Customer Preview Program. Microsoft se nada da æe dobiti dosta povratnih informacija. Oèekuje se da æe SP2 uæi u RTM (release to manufacturing) fazu tokom prve polovine 2009. godine - najvjerovatnije u aprilu.

Service Pack 2 æe donijeti puno ispravki, izmjena i podršku za nove vidove hardvera. Izmeðu ostalog, tu æe se naæi Windows Search 4.0, koji bi trebao da omoguæi bržu pretragu i da poboljša relevantnost dobijenih rezultata. Bluetooth 2.1 Feature Pack æe podržati posljednju specifikaciju Bluetooth tehnologije.

Novost je i nativna podrška za snimanje Blu-ray medija u Windows Vista operativnom sistemu, a Windows Connect Now (WCN) bi trebao da olakša konfigurisanje Wi-Fi. SP2 æe stizati u velièinama od 302 do 390 MB (32-bitni operativni sistem, 5 ili 36 jezika), ili od 508 do 622 MB (64-bitni OS, 5 ili 36 jezika).

av@z webinfo
 
Top