Microsoft bolji od oèekivanja

Dzi

Administrator
Staff member
Microsoft je objavio rezultate poslovanja kompanije u prvom kvartalu fiskalne 2009. godine koji u kompaniji završava 30. rujna.

Ukupni prihodi kompanije su bili 15,06 milijardi dolara, što je porast od 9% u usporedbi s istim razdobljem godinu ranije, dok je dobit kompanije prije oporezivanja bila 6 milijardi dolara, odnosno 1% više nego u istom kvartalu prethodne godine. Te brojke su nešto bolje od oèekivanja analitièara koji su procjenjivali kako æe Microsoft prijaviti promet od 14,78 milijardi dolara uz dobit od 5,88 milijardi dolara.

Osvræuæi se na globalnu financijsku krizu Microsoftovi predstavnici su istaknuli kako lošu tržišnu situaciju mogu iskoristiti za razvoj novih podruèja poslovanja. Naime, nakon sloma internetskih kompanija Microsoft je snažno ulagao u poslužiteljske tehnologije što se sada uvelike vraæa nazad u milijardama dolara prihoda s poslužiteljskog tržišta. Stoga u kompaniji istièu kako æe trenutno poslovanje sigurno biti pod utjecajem opæeg stanja na tržištu, no buduænost ovisi o tome u što æe u ovom trenutku investirati.

Za tekuæi kvartal u Microsoftu oèekuju prihode izmeðu 17,3 i 17,8 milijardi dolara uz dobit izmeðu 6,4 i 6,6 milijardi dolara, što je ispod oèekivanja analitièara koji procjenjuju kako bi kompanija trebala ostvariti ukupni promet od približno 17,96 milijardi dolara uz dobit od 6,9 milijardi dolara
Bug


.....
Da mi je lipa za svaki njihov dolar
 
Top