Advertisement

Microsoft bolji od o├Ęekivanja

Dzi

Administrator
Staff member
#1
Microsoft je objavio rezultate poslovanja kompanije u prvom kvartalu fiskalne 2009. godine koji u kompaniji završava 30. rujna.

Ukupni prihodi kompanije su bili 15,06 milijardi dolara, ┼íto je porast od 9% u usporedbi s istim razdobljem godinu ranije, dok je dobit kompanije prije oporezivanja bila 6 milijardi dolara, odnosno 1% vi┼íe nego u istom kvartalu prethodne godine. Te brojke su ne┼íto bolje od o├Ęekivanja analiti├Ęara koji su procjenjivali kako ├Že Microsoft prijaviti promet od 14,78 milijardi dolara uz dobit od 5,88 milijardi dolara.

Osvr├Žu├Ži se na globalnu financijsku krizu Microsoftovi predstavnici su istaknuli kako lo┼íu tr┼żi┼ínu situaciju mogu iskoristiti za razvoj novih podru├Ęja poslovanja. Naime, nakon sloma internetskih kompanija Microsoft je sna┼żno ulagao u poslu┼żiteljske tehnologije ┼íto se sada uvelike vra├Ža nazad u milijardama dolara prihoda s poslu┼żiteljskog tr┼żi┼íta. Stoga u kompaniji isti├Ęu kako ├Že trenutno poslovanje sigurno biti pod utjecajem op├Žeg stanja na tr┼żi┼ítu, no budu├Žnost ovisi o tome u ┼íto ├Že u ovom trenutku investirati.

Za teku├Ži kvartal u Microsoftu o├Ęekuju prihode izme├░u 17,3 i 17,8 milijardi dolara uz dobit izme├░u 6,4 i 6,6 milijardi dolara, ┼íto je ispod o├Ęekivanja analiti├Ęara koji procjenjuju kako bi kompanija trebala ostvariti ukupni promet od pribli┼żno 17,96 milijardi dolara uz dobit od 6,9 milijardi dolara
Bug


.....
Da mi je lipa za svaki njihov dolar
 
Advertisement
Top