MD-DOS igrice

To su bile igrice, tada nam ni grafika nije smetala ? Uživali smo :)

  • Da, to su bili dani

    Votes: 4 100.0%
  • Ne, nismo

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    4

Tablet

Top Download.hr member
Na ovoj stranici možete besplatno igrati gotovo 2400 MS-DOS igrica

LINK: Software Library: MS-DOS Games : Free Software : Download & Streaming : Internet Archive

Među legendarnim igrama koje su vam na izboru su Wolfenstein 3D, Prince of Persia, Stunts...Neprofitna stranica Internet Archive omogućila je igranje gotovo 2400 starih MS-DOS video-igara u internetskim preglednicima, i to potpuno besplatno.

Među legendarnim igrama koje su vam na izboru su Wolfenstein 3D, Prince of Persia, Stunts...

Kako prenosi The Verge, novi emulator za browsere koji stranica koristi još uvijek je u beta-fazi, tako da je poneki bug moguć, no vjerujemo da će pokraj tolikog izbora klasičnih naslova to malo kome smetati.
 

Tablet

Top Download.hr member
Sjećam se da sam obožavao igrati igricu Prince of Persia. Iako se današnje igrice ne mogu uspoređivati s prijašnjim, nekako imam dojam da smo i s njima bili jako zadovoljno pogotovo jer su to bile prve igrice, nije nam smetala ni loša grafika ni nerazvijenost igrice. Danas kad imamo više izbora i sve je ponuđeno manje je zanimljivo, nekako su počeci uvijek najljepši :)

Sretno u povratku u djetinjstvo ako tko odluči odigrat koju staru MS-DOS igricu :)
 

zbracun

Can't get enough of Download.hr
Ja sam igrao na velko većinu. 3D igre su bile igrive bolje nego današnje, usprkos lošoj grafici. A Gods sam igrao još na Amigi, a dosta kasnije, kad je PC dobio bolju grafiku, i na njemu. Uglavnom, 3D igre su nezaboravne.
 

Tablet

Top Download.hr member
To su bili dani, sjećam se kako sam bio sretan kad sam prvi put igrao igrice na kompijuteru - mislim da bi danas bio tako sretan samo kad bi dobio auto ili 100 tisuća eura :)
 

zbracun

Can't get enough of Download.hr
Ja sam bio sretan kad sam uzeo ZX81. Kockaste crno bijele igrice. A kad je došao ZX spectrum, sreći nije bilo kraja. To su bile igrice, za kakve je trebalo dugo da dođu na PC. A najvažnije je da još imam doma laptop AT286 sa diskom od 21 MB sa dosta DOS igrica. Moram ga malo upalit da se podsjetim starih dana :).
 

Franc

Jazavac
Uff, sjećam se mojih prvih igrica, na u to doba mega jeftinoj konzoli zvanoj "Rambo", koja je bila klon Atarija 2600 ako se ne varam. Mogla se kupiti od švercera na pijaci ispod pulta, a bila je čini mi se jedina konzola sa preko nekoliko tisuća ugrađenih igrica. :)
Prva igrica koja mi je ostala u sjećanju bilo je neko pile koje treba preći cestu prepuna prometa.

A prva igra na PC-u je bila Pharaoh's Tomb, koju sam prešao oko dva miliona puta. Uff kad se samo sjetim kako smo pržili po tom PC-u. Nakon toga došao Dave.
DOS 1.25, CPU 4.77 MHz (četiri megaherca), 256 kb RAM, nekakav CGI jednobojni monitor... :)


Dobra stara vremena, neznam što je bilo s tim PC-om. U današnje vrijeme to je čista muzejska klasika.
 

Tablet

Top Download.hr member
I ja sam imao tako nesto, monitor je bio crno bijeli i morao sam upisivat DIR da bi došao do sketora igrice gdje je bila valjda samo jedna igrica hehe... ma šou živi :) tada smo bili zadovoljni s nitendom i super mariom, a danasnja djeca su samo ako imaju laptop, iPhone i ne znam šta. Meni je tada lopta bila broj 1 igračka, a nitendo razonoda... ili smo mi bili skromni ili nismo imali toliko tehnologije pa smo voljeli sport, bicikle, lopte, curice :)
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
PC igre 3
Top