'Lenovo ugradio softver u laptope koji olakšava hakiranje'

Tablet

Top Download.hr member
'Lenovo ugradio softver koji u laptopima olakšava hakiranje' - 24sata

'Lenovo ugradio softver koji u laptopima olakšava hakiranje'

Robert Graham iz tvrtke Errata Security kaže kako je Superfish zloćudni softver koji hakerima otvara mogućnost prisluškivanja. Lenovo još nije komentirao slučaj
Stručnjaci za cyber-sigurnost tvrde kako je Lenovo u svoje laptope ugradio softver koji uređaje čini osjetljivijima na hakiranje.

Reuters prenosi kako su korisnici još u lipnju prošle godine javili kako je program Superfish, koji je instaliran na laptopima najvećeg proizvođača računala na svijetu, zapravo adware, to jest softver koji automatski prikazuje oglase. Direktor američke sigurnosne tvrtke Errata Security Robert Graham tvrdi da je Superfish zloćudni softver koji hakerima otvara mogućnost prisluškivanja.

Forbes piše kako Lenovo koristi Superfish kako bi u rezultate pretraga na Googleu ubacio oglase za koje žele da ih korisnici njihovih računala vide.

Direktori Lenova nisu bili dostupni za komentar zbog kineske nove godine koja je u tijeku. Administrator tvrtke 23. je siječnja pokušao umiriti nezadovoljne korisnike tvrdeći kako tehnologija koju koristi Superfish ne prati ponašanje korisnika, ne snima informacije o njima te zapravo ni ne zna tko je korisnik, kao i da svaki korisnik kod prvog korištenja ima mogućnost da onemogući Superfish.
 
Top