Laptop Acer Aspire V Nitro

Tablet

Top Download.hr member
Acer Aspire V Nitro VN7-791G-76UV
Acer Aspire V Nitro VN7-791G-76UV NH.MTHEX.001 + gratis CM miš, tipkovnica i slušalice, prijenosno računalo - Laptopi - eKupi.hr - Vaša internet trgovina


Kratke tehničke specifikacije:

Intel Core i7-4710MQ (6M Cache, up to 3.50 GHz)
8GB DDR3L
SSHD 8GB+1TB SATA 5400rpm
17.3" Full HD IPS Acer ComfyView LED
NVIDIA GTX 860M 4GB
DVD, USB 3.0, USB C, HDMI, WiFi+BT,
________________________________________________________________

PITANJE
- kupio sam ovaj laptop i zanima me kolika je razlika između SSHD 8GB+1TB SATA 5400rpm i SSD diska. Znam da je je razlika velika pa razmišljam da li mi je potrebno ugrađivanje SSD-a. Nekako mi lakše sada to nego za godinu dana, ali nije da je jeftino. Potrebna je ladica (nema dodatnog mjesta a ne bi vadio ovaj disk) i novi SSD disk od 240 GB i 250 kn rad servisa, dakle oko 1000 kn bih još dao pa me zanima šta mislite kolika je razlika između diskova, koliko mi je potreban SSD i hoće li ubrzati laptop za 10% ili 40%. Šta predlažete, kakvo je vaše mišljenje ?

Na računalu mi je SSD jako pomogao, ali ovo je ipak puno bolja konfiguracija i nije čisti HDD već kombinacija SSHD. Ovaj SSD iz starog računala bih mogao staviti u laptop, ali je on od 120 GB - to bi mi uštedilo novaca. Star je 4 godine (2012.) pa me zanima jesu ovi novi šta bolji ili je to i dalje isto pošto su im slične karakteristike:

Moj je: SSD 120 GB OCZ Agility 3, AGT3-25SAT3-120G, SATA3 2.5", MLC-Chip, maks. do 525/500 MB/s.

Gledajući maks brzinu brži je ili jednak ostalim SSD diskovima na Solid state diskovi (SSD) - Links online dućan

______________________________________________________________________


 
Last edited:

Dzi

Administrator
Staff member
Razlika je velika. Ovo je neki mini SSD u koji se pohranjuju neki podaci koje računalo koristi učestalo da bi malo brže radilo. I dalje se veće datoteke kada se popuni taj prostor čitaj sa sporog običnog diska. Svakako se ništa ne može mjeriti s pravim SSD-om.

Taj SSD je star ali sigurno može još izdržati. Najvjerovatnije ima boljih ali razliku između SSD diskova nećeš primjetiti kao odnos obični disk - SSD.
120 GB je dosta. Na SSD idu windowsi i programi, a sve što nije učestalo na obični disk.

Jedino što moraš je nabaviti ladicu baš za svoj laptop kako se izvana ne bi vidjelo da si izvadio DVD.

Ja sam ženi ovdje kupio tu ladicu (na eng se zove caddy):
Acer Aspire V17 Nitro (VN7-791G) HDD Caddy

Oni imaju bočnu stranu koja je baš za taj laptop. Ne znam da li ima to negdje kod nas. Sumnjam.
 

Aco29

Moderator
Staff member
Sad skonta temu tek :D, to je Hibridni disk on ti je nešto između SSD i običnog mehaničkog ima malu količinu NAND fleš memorije. Pa ima brži odziv prilikom zahteva CPU čipa za podacima. U svakom slučaju bolji nego klasični mehanički. SSD je sada jeftini 240 imaš ih za 70 eura novih barem kod nas.
 

Tablet

Top Download.hr member
Ugrađen Samsung SSD 750 Evo 250 GB (jedan od boljih), umjesto postojećeg diska jer nije bilo mjesta za dodatni disk koji je preseljen kao vanjski disk. Htio sam postojeći staviti na mjestu pržilice, ali to nisu nikako uspijeli u servisu čak ni nakon nadogradnje biosa pa sam se odlučio za opciju SSD pošto nisu uspijeli oba staviti. Laptop leti :)

Cijena: 680 kn
Test: Security Check - UserBenchmark


16-nanometarska TLC planarna NAND flash memorija

Korišteni kontroler je MGX koji se temelji na dvojezgrenoj arhitekturi, što je odmak od klasične Samsungove trojezgrene arhitekture. Postoji nativna podrška za SATA 6 Gb/s sučelje.

Samsung obećava da će oba SSD-a imati sekvencijalnu brzinu čitanja podataka od 540 MB/s i sekvencijalnu brzinu zapisivanja podataka od 520 MB/s, što je moguće zahvaljujući implementaciji tehnologije TurboWrite koja omogućuje simuliranje skuplje SLC NAND flash memorije.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Hardver 6
Hardver 7
Hardver 0
Hardver 4
Hardver 2
Top