Advertisement

Koriste poruke o greškama u Windowsima da vas špijuniraju

dalmatino

............


Upozorenje koje iskače u malenom 'prozoru' Windowsa, odnosno poruka o grešci u operativnom sustavu Microsoft Windows, može poslužiti kao način na koji američka Nacionalna sigurnosna agencija (NSA) nadzire korisnike računala.


Kad se Windowsi "zamrznu", netko tko koristi računalo možete odabrati da Microsoftu pošalje izvješće o pogrešci. No, vlasnici Windowsa nehotice mogu poslati ta izvješća o pogreškama i agenciji NSA, navodi njemački magazin Spiegel.

Kao što smo već izvijestili, Spiegel Online objavio je novo izvješće o pojedinostima tajnovite i elitne postrojbe Tailored Access Operations u sastavu NSA-a koja je zadužena za hakiranje. Ovo otkriće rezultat je najnovijeg curenja dokumenata koje je omogućio NSA-in bivši zaposlenik i analitičar Edward Snowden.

Spiegel napominje da su izvješća o rušenju Windowsa "uredan način" da se dobije "pasivan pristup" računalu.


Naime, NSA može koristiti softver za masovni nadzor kako bi njezini analitičari izdvojili izvješća o pogreškama iz globalnog potoka internetskog prometa. Samo podaci poslani s računala mogu se prikupljati na ovaj način, ali ovo NSA-i daje nešto jako važno za daljnje hakiranje, a to je ranjivost ciljanog računala.

U jednoj internoj prezentaciji navodi se da se agenti NSA-a šale s time koliko su zapravo poruke Windowsa o greškama olakšale njihov posao.

Kao i mnoge druge tehnološke kompanije, i Microsoft se nalazi u teškoj situaciji od trenutka kad je Snowden odlučio svoja saznanja podijeliti sa svijetom.

"Microsoft ne daje nijednoj vladi izravan ili nesmetan pristup podacima naših korisnika", rekao je predstavnik Microsofta odgovarajući na najnovije optužbe.

sb|HuffingtonPost
02.01.2014.

IZVOR: mobile.net.hr
 
Advertisement

zele

Addicted to Download.hr
nemojte pre ejudicirati...Nacionalna sigurnosna agencija ima pun kua.. posla, bas ih zaboli za mene..da me spijuniraju znali bi da mi je pemzija mala da nebi mogli odoliti nesto kapnuti..
 

gorand

Addicted to Download.hr
nemojte pre ejudicirati...Nacionalna sigurnosna agencija ima pun kua.. posla, bas ih zaboli za mene..da me spijuniraju znali bi da mi je pemzija mala da nebi mogli odoliti nesto kapnuti..
s obzirom da ti penzija nije dovoljna ni za hranu,........ti ćeš uskoro biti pozvan od američke vojske da ih obučavaš kako preživjeti u extremnim uvjetima bez hrane i pića......
 

gorand

Addicted to Download.hr
ne spominji rat,ovo je tema koju američka NSA posebno prati....

Lako je tebi ti si učesnik domovinskog rata ,ja to sanjao,bem ti državu i zakone u njoj[/Quote
učesnik,ali i oženjen...kad se sve zbroji novca imam manje od tebe...(jedino ako se nisi u međuvremenu oženio).....što znaći "ratna" mirovina + žena=<civilna-neoženjen....:)
 
Last edited:
Top