Advertisement

Kojeg operatera koristite za pristup Internetu?

Kojeg operatera koristite za pristup Internetu?

 • HT

  Votes: 3 50.0%
 • Iskon

  Votes: 0 0.0%
 • Bnet

  Votes: 1 16.7%
 • Amis

  Votes: 0 0.0%
 • Optima

  Votes: 0 0.0%
 • Vipnet

  Votes: 2 33.3%
 • Metronet

  Votes: 0 0.0%
 • Carnet

  Votes: 0 0.0%
 • Terakom

  Votes: 0 0.0%
 • Ostalo

  Votes: 0 0.0%

 • Total voters
  6
Advertisement

Tablet

Software guru
Nisam ni znao da ih ima toliko. Rađe bi plačao bosanskom Eronetu internet nego HT-u da mogu :p
 

zbracun

PC guru
Možeš, možeš. To je bar lako. Preseliš se u Bosnu, i rješena stvar. A i ostalo je povoljnije :D.
 

zbracun

PC guru
Jel to za mobilni internet? Ako je, ja to mogu koristit i od doma. Svako malo mi se sve mobilno prebaci na bosanske operatere, tak da sam u roamingu, a sedim doma :confused:.
 

Franc

Jazavac
Od prije tri dana Vip Homebox Turbo. Ovaj paket ne postoji službeno u VIP ponudi već se nudi preko vanjskih suradnika. No postoji caka, ne mogu ga svi dobiti. Samo oni koji su zakinuti za nekakav normalni DSL. Ovo se odnosi na skoro cijelu Slavoniju, osim na centre gradova i na ostala ruralna područja u Hrvatskoj.

Uglavnom, to je *flat internet preko LTE mreže sa maksimalnim brzinama do 150 mbps download (kad kažem maksimalnim mislim na teoretske brzine jer je VIP ograničio CAT4 ruter na 100 mbps, a koji je sposoban ići do 150). Tako da sa dobrim signalom i vezom downlaod može ići do 100 mbps (prijenos oko 12 MB/S).
Ja sobno imam dobar signal (5 crtica na -96 db) no nisam uspio još prebaciti 80 mbps.

Upload je nešto niži, prosječno kod mene oko 20mbps. Ping jako dobar, oko 20-ak.

Sve ovo bi išlo još gore kad bih uspio smanjiti još pokoji decibel signala, a to bi se lako dalo napraviti sa nekom 4G YAGI usmjerenom antenom koja u kini košta nekih 15 dolara za 800/1800 Mhz LTE raspon.
Kao što rekoh, ponudu ne može svatko dobiti, meni je neki vanjski suradnik Vipnet-a iz VŽ-a to sredio mada sam ja u okolici Broda. Kako je došao do mog broja ne znam, ali sva sreća pa je. Ono t-com mučenje sa 1-3 mbps downloada i to po masnoj cijeni zadnjih 20 godina mi je dozlogrdilo. I zato hvala VIP-u na ovome.

Eh da i telefon ulazi u tu ponudu; besplatno prema svim fiksnim i vipnet mobilnoj mreži.
I to sve za fiksnih 150 kn.


*flat:
ovo je onaj flat gdje nakon 100 GB dnevnog prometa brzina se smanjuje na 1 mbps. No bez obzira na to postoji i noćna opcija pri punoj 4G brzini i ne računa se u vaš potrošeni promet. Dakle od 00-08 skidaj do mile volje, nitko ti to neće računati.

No ako nabasate na 'pravog' vanjskog suradnika vipneta moguće je dogovoriti pravi pravcati flat i sve ostalo navedno za iste pare. ;)

Trenutno sam na 14-to dnevnom testu i ako ovako nastavi 99% da ću ostati na ovome.
 

Franc

Jazavac
Sad sam ljubomoran :)
Na koji način to funkcionira. Preko 4G?
Da, ide preko 4G mreže (u stvari 4G+), ali to je to.

Hehe i ja sam bio ljubomoran kad sam gledao tuđe brzine, a ja se kao najveća vucibatina vukao na 1-2 mbps sa pingom od milion ms. Godinama ih molim, kumim da nešto poduzmu na toj našoj jadnoj, prije ratnoj centrali, gdje je spojeno tisuće kućanstava (cijela općina) pa nitko te ne benda niti 1%. Hebe se njima za tvoju brzinu, a svaki mjesec, uredno zadnjih 20 godina masno naplaćuju sve to jer znaju da nemaju konkurenciju. E pa sada tom bezobrazluku je došao kraj.

Ja ima tu sreću da me vip geografski uvrstio u tu ponudu, a još više sreće imam što imam dobar prijem od 4G bazne stanice.
 
Last edited:

Dzi

Administrator
Staff member
Jučer spojen Bnet. Evo brzine na WiFi-u iako instalater je rekao da neće moći više od 60mbps. Prebacio na 5GHz i poduplao ju. Jedino trebam srediti domet da mi kroz cijeli stan bude tako


 
Top