Internet će nestati - Predsjednik Googla

Vjerujete li da će internet u ovom obliku nestati ?

  • Da

    Votes: 0 0.0%
  • Ne

    Votes: 1 100.0%

  • Total voters
    1

Tablet

Top Download.hr member
Predsjednik Googlea:

Koja je budućnost weba? Nestat će...

Bit će toliko IP adresa, toliko uređaja, senzora, stvari koje nosite, stvari s kojima komunicirate da to nećete ni osjetiti, to će cijelo vrijeme biti dio vašeg postojanja
Koja je budućnost interneta? Eric Schmidt, izvršni predsjednik Googlea, jučer je na panelu na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu dao jednostavan odgovor.

- Odgovorit ću vrlo jednostavno da će internet nestati - rekao je Schmidt, prenosi RT.

- Bit će tako puno IP adresa, toliko uređaja, senzora, stvari koje nosite, stvari s kojima komunicirate da to nećete ni osjetiti, to će cijelo vrijeme biti dio vašeg postojanja - objasnio je 138. najbogatiji čovjek na svijetu na Forbesovoj ljestvici iz 2013. godine, s bogatstvom od 8,3 milijardi dolara.

- Zamislite da uđete u sobu, a soba je dinamična. Uz svoju dozvolu komunicirate sa svim stvarima u toj sobi - dodao je.

- Pojavljuje se vrlo personaliziran i interaktivan i jako, jako zanimljiv svijet - zaključio je Schmidt.

CEO Vodafonea Vittorio Colao, koji je bio na istom panelu "Budućnost digitalne ekonomije", složio se sa Schmidtom, uspoređujući internet s vodom i kisikom. S druge strane, profesorice s Harvarda za AFP su dale drugačiju, mnogo tmurniju sliku budućnosti.

- Privatnost kakvu smo poznavali više nije moguća - rekla je Margo Seltzer, dok je Sophia Roosth najavila robote veličine komarca koji će ljudima krasti uzroke DNK.

- Živimo u zori ere genetskog makartizma - rekla je.
 
Top