Advertisement

Instaliranje Windows 8.1 sa USB-a

Tribanj

Software guru
Zanima me kako na USB-u napraviti Windows 8.1 da ga mogu instalirati sa USB-a. Probao sam razne kombinacije i uglavnom mi se dogodi da se Windows instalira jednim dijelom, najdalje do pola i onda dalje se instalacija zaustavi i ne može dalje.
 
Advertisement

dalmatino

............
Ja sam to radio sa svim windowsima,znači instalirao XP,Sedmicu i osmicu sa USB-a i sve ide bez greške,za sedmicu i osmicu ,kopiraš sedmicu ili osmicu na USB Stick sa ovim,vrlo je jednostavan za rad,a neznam baš zašto ti staje instalacija,formatiraj USB Stick i HDD pa bi moralo ići do kraja

Windows 7 USB/DVD Download tool
 

Tribanj

Software guru
Napravio sam to, ali još nisam probao je li radi. To sam napravio na USB stick od 16 GB. Ostalo mi je još oko 11 GB slobodno i ne znam je li mogu to koristiti, tj. mogu li na taj slobodni prostor staviti neke programe, slike, vidio i snimati TV programe, a da ne upropastim instalacijski paket od Windows 8.1 koji se nalazi na ovom USB sticku?
 

Dzi

Administrator
Staff member
Ako imas nesto na USB-u dok radis instalacijski medij na njemu trazit će te da obrises sve (ako se dobro sjećam). Poslije kada već imaš Windowse na USB-u možeš stavljati na njega stvari samo paziš naravno da nešto ne prekopiraš preko windows datoteka
 

Tribanj

Software guru
Da. Prilikom rada instalacije medija mi je tražilo da sve obrišem (reset). Kad je sve bilo gotovo dobio sam obavijest da je instalacija medija završila uspješno. Znači, samo paziti da ne bi došlo do preklapanja s bilo kojom datotekom od Windowsa, tj., da mi bilo koju datoteku od Windowsa ne zamijeni nekom drugom datotekom? Hvala.
 

Dzi

Administrator
Staff member
tako je. Ja sam baš to prije dva-tri tjedna radio i nisam imao problema sa instalacijom windowsa na kojem su bili i filmovi
 

Tribanj

Software guru
Opet nisam uspio. Javlja mi se isti problem. Negdje sigurno griješim prilikom instalacije medija.

Nakon što sam instalirao medij na USB stick, isti sam spojio s računalom. Restartao računalo, ušao u BIOS, u BIOS-u odredio da se sustav instalira sa USB-a, nakon malo vremena pojavio se prozor da odaberem jezik za tipkovnicu, odabrao jezik za tipkovnicu, unio ključ, obrisao particiju gdje je bio instaliran Windows, napravio novu particiju, formatirao istu i onda slijedi instalacija. Sve dođe do 100%, nakon toga slijedi restart i nakon restarta, umjesto da se nastavi instalacija, meni se opet pojavi isti onaj prozor u kojemu trebam odabrati jezik za tipkovnicu. Nakon 2 do 3 pokušaja, ja sam odustao.
 

Dzi

Administrator
Staff member
U jednom trenutku prije nekog restarta ti se pojavi poruka da makneš instalacijski medij. Pretpostavljam da ti je u tome problem. Kada ti krene taj restart makni USB
 

Tribanj

Software guru
Treba li ga opet vraćati, nakon što ga maknem? Znači li to da za dalju instalaciju Windowsa više ne treba USB stick ili ...?
 

Dzi

Administrator
Staff member
Kada se makne više ne treba USB. Ali on bi ti trebao reći da makneš USB
 

Tribanj

Software guru
Probat ću. Kad je krenula instalacija dalje nisam pratio. radio sam nešto drugo ne vezano za računalo, ali kad sam se vratio vidio sam navedeni prozor.
 

Dzi

Administrator
Staff member
Mislim da postoji automatski restart nakon cca 10-15 sekundi od pojavljivanja poruke. U tom periodu moraš maknuti USB
 

Tribanj

Software guru
Konačno sam uspio instalirati. Nisam vidio nikakvu poruku. Nakon ovoga pisalo je da će se računalo restartati. Kad se pojavilo ono odbrojavanje sekundi do restarta, izvadio sam USB stick i onda se instalacija nastavil bez ikakvih problema.Vrlo je bitno to da treba izvaditi USB stick, ali nigdje nisam našao da to treba uraditi osim sad ovdje. Pročitao sam dosta tutorial, ali ništ. Važno je da je konačno uspjelo.

Hvala.
 

Tribanj

Software guru
Ne znam. Jedina obavijest je bila da će se računalo restartati. Instaliro sam Windows 8.1 x64 Pro. Pratio sam cijelo vrijeme i mislio sam to uslikati, ali nisam vidio. Uslikao sam samo to što sam stavio u jedan od prethodnih postova.
 

Tribanj

Software guru
Hvala za obavijesti, ali ja to do sada nisam znao da se USB mora vaditi nakon copy. Još me zanima, kad bih na USB stisk stavio još neki Windows instalacijski paket s YUMI, moram li brisati ovaj što sam napravio s Windows 7 USB-DVD tool i onda i njega staviti s YUMI ili ne?
 
Last edited by a moderator:

dalmatino

............
Yumi nije za Windowse nego za Linux i Live distribucije i mene je to dosta bunilo,nemaju isti boot ili već što treba,znači ako je windows onda nekim kao taj USB Tool i yumi za ostalo a uvijek moraš formatirati USB za windowse a za Yumi samo dodaješ iso datoteke piše tu sve
 

Tribanj

Software guru
Sad shvaćam Hvala. Imam još jedan USB stick od 4 GB i na njemu imam Windows 7 x64 Ultimate SP1. Na isti način sam napravio kao i za Windows 8.1 x64 Pro na USB stisku od 16 GB. Mislim da će raditi. Još jednom, hvala.
 
Top