Advertisement

Hotmail vs Gmail

Advertisement

MediaInfo

Learning to use PC
Kako ja vidim skoro su isti, medjutim hotmail ima odlicnu opciju skoro neogranicenog attachmenta, a kod gmaila ne mozes ni neki programcic poslati.

Ja koristim hotmail, davno sam napravio mail kod njih i navikao sam, gmail nisam nikad ni probao :)
 
I

Ilovac

Guest
Prikupljanje podataka s naših raèunala

Mnogi koriste besplatne e-mailove,ali nisu svjesni koliko podataka pružatelji usluga prikupe osobnih podataka. Google, npr, po "seansi" prikupi i do 2000 podataka! Zbog toga ja nikad nisam koristio Googlovu tražilicu, a ne postoji ni teorijska šansa da æu to raditi u buduænosti. Kada smo veæ kod tražilica probajte Deeperweb.com, sjajna je, i rekao bih, poštenija.
Nisam koristio ni Hotmailove ni Gmailove usluge zbog prije navedenih razloga, tako ne mogu procijeniti koji je davatelj usluga bolji, ali vjerojatno nikakvih bitnih razlika nema, osim kolièine prikupljenih podataka! Bolje je izdvojiti nešto novca pa platiti pružanje usluge nego na Gmailu omoguæiti pristup vašim osobnim podacima službama kao što su CIA, NSA, FBI itd. Na temelju tih podataka bihevioristi izraðuju vaš profil i ocjenjuju jeste li potencijalni terorist, jeste li pogodni za vrbovanje i tome slièno.
 

gorand

Software guru
nego na Gmailu omoguæiti pristup vašim osobnim podacima službama kao što su CIA, NSA, FBI itd. Na temelju tih podataka bihevioristi izraðuju vaš profil i ocjenjuju jeste li potencijalni terorist, jeste li pogodni za vrbovanje i tome slièno.
jel' ovo novi film o James Bondu,.:)
 

Dzi

Administrator
Staff member
I Hotmail i Gmail su dužni dati podatke o korisnicima ukoliko to sud naloži. Tu nema razlike. Oboje vode podatke o korisnicima. Jedina razlika je što google ide dublje u analizu i èuva te podatke dulje.
 
I

Ilovac

Guest
Gmail vs. Hotmail - nastavak

jel' ovo novi film o James Bondu,.:)
Nije ovo nikakav novi film o Jamesu bondu, veæ veæ razmišljanje o stvarima koje mnogima možda nisu u potpunosti poznate. Biti uvjeren kako je na ovom svijetu sve sjajno i bajno u najmanju ruku pokazuje neinformiranost. Moramo biti svjesni èinjenice da su od pojave elektronièkih medija ti mediji pod stalnom kontrolom politike i politièara, ali i obavještajnih i kontraobavještajnih službi, civilnih i vojnih, javnih i tajnih za koje saznamo tek kada izbije neka veæa afera.
Od svih medija za takve službe najzanimljiviji je internet zbog svima nama dobro poznatih prednosti u odnosu na druge medije. I dok su se nekada otvarala i èitala pisma, sjetimo se samo komunistièke prakse, najèešæe bez odluke suda, danas se "otvara i èita" internet. Za spomenute službe najzanimljiviji je, svakako, Google zbog najveæe posjeæenosti. Uostalom, i sam Google je u travnju ove godine priznao da je "zbog kvara u sistemu" prikupljao vrlo osjetljive informacije o korisnicima, izvan onoga što je navedeno u Privacy Policy, dokumentu koji mnogi niti ne proèitaju.
Svima koji odlièno vladaju engleskim ili francuskim predlažem da svakodnevno posjeæuju stranice, ili slušaju radijske programe, ozbiljnijih informativnih kuæa gdje æe saznati dosta stvari o prikupljanju podataka, osobito kada izbije afera poput one s Googleom. Naši mediji to nakèešæe ne objavljuju buduæi da mi imamo i domaæih afera više nego dovoljno, pa koga æe još zanimati Google i afere vezane uz njega. Nije Google jedini koji prikuplja mnoštvo informacija zbog „dobrobiti korisnika“, ali je zbog popularnosti u žiži interesa medija i javnosti. Tko vjeruje da se o njemu, ili njoj, ne prikupljaju povjerljive informacije neka koristi besplatni e-mail koji želi, jer èim izaðemo na internet s našom privatnošæu je i tako gotovo. Ne bih htio da ovo preraste u raspravu o privatnosti na internetu, ali neke stvari o Googlu i sliènim "dobrotvorima" moraju se reæi.
 

zoranTT

Software guru
Code:
 Bolje je izdvojiti nešto novca pa [U]platiti pružanje usluge[/U] nego na Gmailu omoguæiti pristup vašim osobnim podacima službama kao što su CIA, NSA, FBI itd
kako gdje?
 

gorand

Software guru
ilovac meni se èini da si ti to nekeko preozbiljno shvatio,........99,9999% korisnika interneta boli briga šta google ili neko drugi prikuplja,uostalom ti misliš da sa tvojim naèinom možeš sprijeèiti prikupljanje podataka,možda ne od googlea,ali od nekog drugog da ......a kad se napravi kazneno djelo onda ti možeš koristiti tražilicu i mail koji god želiš plaèeni ili neplaèeni budi siguran da æeš biti pronaðen,...........a to što google i sl. prikupljaju da sam ja proèitao jutarnji list ili bio na nekoj xxx stranici i izraðuju profil o meni ili tebi to je najmanje bitno,....bitno je da ti profil ne izradi policija
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
Internet 0
WWW 0
WWW 6
Vijesti 0
Vijesti 0
Top