Guitar Hero III prva igra koja je zaradila milijardu dolara

Arkadas

Can't get enough of Download.hr
Strategija koju Activision primjenjuje veæ dugo vremena, odnosno izvlaèenje svake marke iz njihovih popularnih igara, veæ postala legendarna i do sada im je donijela mnogo novca. Èak je i glavni èovjek Activision Blizzarda, Bobby Kotick, bio iskren i izjavio da ova kompanija nema namjeru da pravi igre koje ne bi mogle postati serijali vrijedni stotine miliona dolara.

Meðutim, ova kompanija izgleda sama sebi postavlja letvicu tako visoko da samo oni mogu da je preskoèe. Tako je Guitar Hero III: Legends of Rock postala prva igra koja je samostalno zaradila preko milijardu dolara. Koliko je Guitar Hero serijal popularan govori i èinjenica da je Guitar Hero: Aerosmith prodan u tri puta više primjeraka nego zadnji album grupe Aerosmith. Zanimljivo je da je Guitar Hero veæ drugi put prešao cifru od milijardu dolara. Prvi put je to uradio kao serijal prošle godine, kada su sve igre iz ovog serijala uspjele da zarade ukupno preko milijardu dolara.

Ako Activision Blizzard nastavi zaraðivati ovako dobro, Kotick bi mogao odluèiti da ova kompanija neæe praviti igre koje se ne mogu pretvoriti u serijal koji bi vrijedio preko milijardu dolara.
izvor
 
Top