Google pogasio gomilu usluga

Arkadas

Can't get enough of Download.hr
Servisi koji su ugašeni ili je najavljeno njihovo gašenje su Jaiku, Google Notebook, Dodgeball i Google Video. Gašenje Google Videa i nije neko iznenaðenje, s obzirom da je Google kupio YouTube koji zapravo nudi istu stvar: razmjenu video datoteka. Od danas Google Video više neæe primati nove video isjeèke, a arhiva æe ostati aktivna još neko vrijeme.

Google Notebook je maleni dodatak za web preglednik Firefox koji vam omoguæuje pisanje podsjetnika vezanih za neku stranicu, ali oèito je da su ga korisnici vrlo malo koristili, pa ga je Google odluèio ugasiti.

Dodgeball je servis za instant dopisivanje slièan Twitteru, a njegovo službeno gašenje bilo je samo pitanje vremena, s obzirom da se veæ dugo zna da od njega neæe biti ništa.

Djelomièno je to i zbog toga što je Google kupio Jaiku, klon Twittera koji takoðe omoguæuje izradu vrlo jednostavnog mikrobloga na kome su novi èlanci ogranièeni na 140 znakova, a možete ih slati i putem SMS-a. Ali time je još èudnije što je objavljeno da se niti Jaiku više neæe razvijati. Ipak, nije rijeè o potpunom gašenju, Google æe najvjerovatnije ponuditi Jaiku kao opciju za izradu vlastitog, personalizovanog mikroblog servisa.

(24sata.info)
 
Top