Google Oglasi zaraženi Malware-om

Arkadas

Can't get enough of Download.hr
Iz Websensea upozoravaju da neki linkovi na Googleovim oglasima vode na maliciozne stranice na kojima dolazi do instaliranja malwarea na raèunala. Tako neki linkovi na kojima se nudi Winrar, alat za kompresiju datoteka, korisnike vode na stranice na kojima dolazi do downloada i instaliranja malicioznog softvera koji mijenja stranice koje korisnik otvara pa se tako umjesto Googlea, Yahooa i drugih stranica otvaraju stranice koje kontroliraju napadaèi na raèunalo.
Ovakvi su linkovi velika opasnost za korisnike zato jer hakeri, umjesto da iskorištavaju sigurnosne propuste, sada podvaljuju malware putem legitimnih oglasa na Googleu, gdje nikada ne bi pomislili da je rijeè o prijevari. Ovakva situacija vodi do pitanja - tko je kriv za ovakvu situaciju? Google, koji neprovjerava vjerodostojnost linkova ili sami korisnici, koji na kraju ispadnu žrtve prevaranata.
U svakom sluèaju u Googlea žele izbjeæi ovakve probleme u buduænosti pa rade na uklanjanju linkova koji nose malware iz svoje oglašivaèke mreže.

Izvor: [Magazin.ba]
 
Top