Google Chrome 64 bit

Aco29

Moderator
Staff member
Zanimljivo Chromium je već odavno izbacio 64 bitnu verziju. Na linuxu već par godinma 64 bitni postoji.
A čist chrome na windozi tek sad.
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Eset Smart Security me obavještava da je mogućnost da je Google Chrome zaražen.

 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Pa to je ista stranica koliko ja vidim. Uradio sve isto i sad Eset ne daje nikakvu obavijest.
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Možda. Ne znam. I sinoć kad sam ipak skinuo instalacijski paket i skenirao sa Eset, nisam dobio obavijest da je to zaraženo.
 

Tribanj

Addicted to Download.hr

Instalirao ovaj Google Chrome 64-bit, ali on je instaliran u Program Files (x86), a ne u Program Files. To mi nije jasno. 64-bitna aplikacaja se instalira tamo gdje bi se trebala instalirati 32-bitna aplikacija.
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Ja sam samo kliknuo na instalacijski paket, a on je sam sve odradio bez mogućnosti da biram gdje ću instalirati aplikaciju. Logično bi bilo da se 64-bitna aplikacija automatski instalira na za to predviđeno mjesto, a 32-bitna isto tako na predviđeno mjesto.
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Već nekoliko dana Google Chrome kod mene uopće ne radi. Deinstaliram staru verziju, skinem original online installer, instaliram to, ali problem ostaje isti. Do sada nisam imao sličan problem s ovim web browserom.

 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Problem je u Windows 10 Pro x64 Build Preview 10525. Na njemu Google Chrome 64-bit ne može radiliti, ali može raditi Google Chrome 32-bit. Znači, to je to.
 

Tablet

Top Download.hr member
Poboljšan Google Chrome, konačno!

Najnoviji update Googleovog internetskog preglednika Chrome, oznake 45, trebao bi riješiti dva najveća problema – gutanje radne memorije računala, ali i baterije uređaja na kojem se koristi. Kako poručuju iz Googlea, napravljene su brojne preinake, a posebnu pažnju posvetili su otvaranju tabova.

Već dugo vremena korisnici Chromea imaju opciju “nastaviti gdje su stali”. Dosad je ta opcija opterećivala radnu memoriju, no sada će se tako štediti oko 10 posto RAM-a.

Naime, Chrome će prvo otvarati stranice na kojima je korisnik proveo najviše vremena, a onda one kasnijeg datuma. Jednako tako, Chrome će detektirati stanje radne memorije, i ako je ono na niskoj razini, jednostavno će prestati učitavati tabove kako ne bi došlo do potpunog zastoja vašeg uređaja. Naravno, uvijek će u blizini biti i opcija da nastavite s otvaranjem tabova ako i kada vi to želite.

Brzo čišćenje stare memorije

Osim detekcije stanja RAM-a, novi Chrome može detektirati i kada neka web stranica nije toliko zaposlena pa će to vrijeme iskoristiti za brzo čišćenje stare, nekorištene memorije.

Već je ranije Google objavio kako se malo-pomalo odriče Flasha. Trenutno će svaki flash sadržaj na web stranicama biti automatski pauziran, osim ako ne zauzima središnje mjesto na stranici. Kako kažu iz Googlea, ovisno o operativnom sustavu, u prosjeku će ova nova mogućnost uštedjeti i do 15 posto baterije uređaja na kojem se koristi.

Nakon instalacije nove inačice Googleovog preglednika opcija će biti automatski uključena. (net.hr)

 
Top