Advertisement

Gmail

Tablet

Software guru
Gmail


gmail.jpg

  • GMail je servis za elektroničku poštu internetskog pretraživača Google otvoren sredinom 2004. godine.
 
Last edited:
Advertisement

Tablet

Software guru
Trebate u Gmailu brzo pronaći neku stariju poruku?

Ovi trikovi će vam pomoći


Koristite Gmail? Onda ste zasigurno puno puta došli u situaciju da ste morali hitno pronaći neku poruku koja vam je stigla prije tjedan, dva ili više vremena.


Thinkstock
Koristite Gmail? Onda ste zasigurno puno puta došli u situaciju da ste morali hitno pronaći neku poruku koja vam je stigla prije tjedan, dva ili više vremena. Naravno, kako svakodnevno u inbox dobivamo hrpu važne i nevažne pošte, starije poruke ponekad nije lako pronaći u trenu.
Ipak postoji nekoliko 'trikova' u korištenju tražilice u Gmailu koji će vam olakšati pretragu:

  • Kako pronaći poštu od osobe koja vam je poslala poruku? U traku tražilice upišite "from:", a zatim ime pošiljatelja, npr: "from: Ivana". Gmail će vam izlistati kronološki (od najnovijih do starijih) poruke od navedene osobe.
  • Kako pronaći poštu koju ste vi nekome poslali? U tražilicu upišite "to:", a zatim ime primatelja, npr. "to: Ivana". Gmail će vam kronološki izlistati poruke koje ste poslali toj osobi.
  • Kako pronaći poštu s privitkom? U tražilicu upišite "has:attachment" i pojavit će vam kronološki popis pošte s privicima. Taj pristup možete kombinirati i sa imenom osobe čije mailove s privicima želite pronaći, npr. "from: ivana has:attachment"
  • Kako pretražiti poruke po predmetu? U tražilicu Gmaila upišite "subject:", a zatim pojam iz naslova poruke koji tražite, npr. "subject: druženje" ili "subject: sastanak".
Ostale upute za napredno pretraživanje Gmaila možete pronaći ovdje.
 
Last edited:

Tablet

Software guru
Upozorenje - OPASNOST

Oprezno kroz Gmail: Uvjerljiva prevara želi sve vaše podatke - 24sata


Uvjerljiva prevara želi sve vaše podatke. Prevaranti mogu na ovaj način doći do vaših podataka. Ne otvarajte linkove u pošti, ako ne vjerujete pošiljatelju. Obratite i pažnju na link na koji vas vodi 'lažni' Google


GGGG.jpgGmailom kruži nova prevara u sklopu koje je stvoren lažni portal koji od korisnika traži privatne informacije kako bi ih ukrao. U ovom slučaju krivotvorena je stranica Google Drivea, koja izgleda jako slično stvarnoj.

Ako primite e-mail s predmetom "Documents" koji vas preusmjerava na stranicu koja izgleda kao stranica Google Drivea za logiranje, ne upisujte svoje informacije, prenosi Huffington Post. Prijevaru je otkrila tvrtka za cyber-sigurnost Symantec.

- Uklonili smo lažne stranice, a naš tim za zlouporabu radi na sprečavanju da se ovakva prijevara opet dogodi - rekli su iz Googlea.

Korisnicima predlažu da, ako misle da su zabunom odali svoje podatke, naprave novu lozinku. Prevaranti bi te podatke mogli upotrijebiti za kupnju na Google Playu, korištenje vašeg računa na Google+-u, pristup vašim dokumentima na Google Driveu u slično.
 
Last edited:

Tablet

Software guru
Gmail slavi 10. rođendan, no znate li kako on funkcionira? - 24sata

Gmail slavi 10. rođendan, no znate li kako on funkcionira?
Mashable je povodom rođendana Gmaila napravio video u kojemu se objašnjava kako funkcionira servis kojeg danas koristi više od 425 milijuna ljudi u svijetu
Jeste li znali da Gmail danas slavi 10 rođendan? Upravo tako, 1. travnja 2004. godine Gmail je pokrenut u beta verziji, a tada ste mogli postati korisnik samo s pozivnicom. Tek 2007. godine ovaj je Googleov servis elektroničke pošte otvoren cjelokupnoj javnosti, a danas ima više od 425 milijuna korisnika.

Mashable je povodom rođendana Gmaila napravio video u kojemu se objašnjava kako usluga funkcionira, a navode se i neke zanimljive činjenice.
 

STONE

Prijatelj *****a
Google dodatno pojačava enkripciju e-maila

Google želi osigurati korisnicima njihova Gmaila privatnost, pa su tako poduzeli dva koraka u smjeru zaštite i enkripcijom će omogućiti nikad bolje uvjete za korisnike, što zasigurno uveseljava. Uz to će upozoriti korisnike i na nedostatak privatnosti kod drugih e-mail servisa, čime im zapravo čine negativnu reklamu, ali ih ujedno i na neki način prisiljavaju da se više potrude oko zaštite svojih korisnika.

Svjesni kritika koje već dugi niz godina stižu na njihov račun, a tiču se nedostatka privatnosti vezanima uz sve Googleove proizvode, ta megakompanija u posljednje vrijeme čini sve kako bi dokazala da je privatnost korisnika njihova glavna strategija poslovanja, kada su u pitanju internet preglednik Chrome, Gmail, Google+ ili YouTube. Čini se da tako uistinu i jest, a svakako je bilo potrebno čuti ove vijesti nakon posljednjih problema s Google tražilicom i brisanjem podataka iz nje.

Novi e-mail bit će omogućen kroz ekstenzije na Google Chromeu i zvat će se "End-to-End", što simbolički pokazuje da Google želi omogućiti prijenos e-mail sadržaja s jednog kraja na drugi, bez ikakvih "konflikata" u "sredini". A sve će funkcionirati na način da će omogućiti enkripcijski ključ osobi koja šalje i prima e-mail, a sve pomoću OpenPGP protokola. To "treću stranu" ostavlja u "mrakU" čak i ako presretnu e-mail. Problema naravno ima, potrebne su dvije strane da bi ova opcija funkcionirala, a ne omogućava svaki e-mail servis enkripciju, niti svaki korisnik želi koristiti tu opciju.

Googleova vizija jest da će se ova opcija koristiti isključivo za sadržaj osjetljivog tipa, ali teško je pronogzirati navike korisnika, moguće je da će se to koristiti i u mnogo banalnije svrhe no što Google trenutno zamišlja.

U budućnosti možda sve skupa zaživi bolje, ali za prvu ruku bilo bi dovoljno kad bi i ostali e-mail servisi, neovisno o korisnicima, omogućili enkripciju barem za trenutke dok e-mail putuje s jednog kraja na drugi, što Gmail ima već neko vrijeme. Kaskaju Constant Contact, eBay, Groupon i Hotmail, a relativno su sigurne poruke na Yahoo e-mail servisu, Facebooku i Twitteru.ICT Business | Google dodatno pojačava enkripciju e-maila
 

zbracun

PC guru
Ja sam išao provjeriti i napisalo da je moj mail u redu, da me nema na popisu. Dovoljno je upisat svoj mail i on provjeri. Štetit mi baš i ne može, jedino ako pokupe moje kontakte. Makar ni to nije ugodno.
 

Tablet

Software guru
Gmail 5.0 za Android – službenoNakon što je nedavno procurila rana verzija nove Gmail aplikacije za Android, od danas napokon kreće i konačna, odnosno službena nadogradnja. Kao što je već rečeno, Gmail 5.0 donosi mogućnost korištenja drugih e-mail servisa kao što su Exchange, Yahoo ili Outlook, te većinu drugih koji podržavaju POP/IMAP pretince.

Novi Gmail, naravno, dolazi u skladu s novim Material dizajnom koji donosi moderniji, ravniji izgled sučelja kojeg ćemo uskoro ugledati na novom Androidu 5.0 Lollipop.
 

Tablet

Software guru
Kakva katastrofa od aplikacije,nikako se ne mogu naviknut i pravo sam se nazivcirao. Imali su lijepu korisnu aplikaciju, a sad bezveze neku sarenu u sto boja. Ne kuzim zasto je taj stil postao in, pa izgled je koda se dijete igralo bojama, a prije bio lijep i ozbiljan. Bas sam se nasikiro jer je jako puno koristim, a sad me oci bole :(
 

Tablet

Software guru
Koristi li tko Inbox by Gmail koji se trenutno testira i može se koristit samo s pozivnicom.
Pošto mi ovaj gmail ne paše, a imam pozivnicu idem isprobat
 

nedims

Software guru
Tablet...pomozi mi, molim te.
Moja gazdarica je nesto kliknula i Inbox gmaila mi je vracen na onaj stari, nekadasnji. Znas li kako da se vratim na ovaj novi, puno ljepsi inbox gmaila na mom kucnom racunaru. Sve sam pretrazio i nisam uspio pronaci nacin povratka. Sjecam se ... davno je to bilo...Gmail je ponudio opciju prelaska na ovaj novi i ljepsi inbox...Ali nesjecam se sta i kako...
Ako znas...pomozi...ti ili neko ko zna...bicu zahvalan svima
 

Tablet

Software guru
Tablet...pomozi mi, molim te.
Moja gazdarica je nesto kliknula i Inbox gmaila mi je vracen na onaj stari, nekadasnji. Znas li kako da se vratim na ovaj novi, puno ljepsi inbox gmaila na mom kucnom racunaru. Sve sam pretrazio i nisam uspio pronaci nacin povratka. Sjecam se ... davno je to bilo...Gmail je ponudio opciju prelaska na ovaj novi i ljepsi inbox...Ali nesjecam se sta i kako...
Ako znas...pomozi...ti ili neko ko zna...bicu zahvalan svima
Pogledaj imaš li među postavkama opcije izgleda, malo i po youtubu prosurfaj, tamo je često rješenje
 

Tablet

Software guru
VELIKA POMOĆ ZA SVE KOJI KORISTE GMAIL Ovi trikovi će vam pomoći da se bolje organizirate

Ukoliko i vi koristite jedan od najpopularnijih email servisa - zasigurno će vam dobro doći informacije koje se tiču lakšeg i bržeg korištenja. Ukoliko Gmail koristite i za posao, razmislite o sljedećim savjetima i trikovima koji bi vam mogli olakšati svakodnevnu komunikaciju.Ne šaljite mailove u sitne noćne sate

Ukoliko ste noćna ptica i zaostatke s posla često obavljate u sitne noćne sate, na ljude s kojima surađujete mogli biste ostaviti dojam neozbiljnosti i manjka Boomerang koji vam omogućava da tempirate kada će se mailovi automatski sami poslati.

Lakše navigirajte kroz mailove

Možda vam se čini nepotrebno, no prečice za lakše navigiranje kroz vaš Gmail račun u mnogim slučajevima bi vam mogao olakšati život. Nakon što ih u postavkama omogućite, tipkovnički prečaci mogu vam pomoću u sljedećem: pritisnite tipku " c" ukoliko želite napisati draft za novi mail. Trebate li obilježiti neki mail kao važan, kliknite na ikonicu pored njega i pritisnite tipku " +". Želite li neki mail označiti kao nepročitan, odaberite kombinaciju tipki " Shift + u"

Vratite poslani mail
- iznimno dobra opcija iako se mail može vratiti u samo sljedećih 10 ili 30 sekundi


Ukoliko ste u brzini poslali nespretno napisan mail ili ste zažalili zbog onoga što ste u mailu napisali - pri ruci je tada dobro imati instaliranu opciju "Undo" koju možete podesiti u postavkama Gmaila.
 
Thread starter Similar threads Forum Replies Date
WWW 0
WWW 7
WWW 6
Vijesti 0
Vijesti 0
Top