Frajer je genije - šta nije u zatvoru ?

Tablet

Top Download.hr member
Kim Dotcom predstavio novu uslugu za chat, Skype ubojicu

Ono po čemu se MegaChat razlikuje od sličnih usluga jest zaštita privatnosti, na što je Kim Dotcom često stavljao naglasak. Megachat koristi end-to-end enkripciju
Stranica za dijeljenje sadržaja Mega predstavila je javnu beta-verziju svoje usluge za auto i video chat MegaChat, prenosi The Verge.

Kim Dotcom, poznati internetski poduzetnik i osnivač Mege, novu je uslugu na Twitteru nazvao "ubojicom Skypea", dosad jedne od najpopularnijih usluga za chat.

Ono po čemu se MegaChat razlikuje od sličnih usluga jest zaštita privatnosti, na što je Dotcom u svojoj karijeri često stavljao naglasak. Megachat, naime, koristi takozvanu end-to-end enkripciju (E2EE) u kojoj sudjeluju samo pošiljatelj i primatelj, bez miješanja trećih stranaka. Ta karakteristika, tvrdi Dotcom, MegaChatu je velika prednost pred konkurentima kao što su Skype i Google Hangouts.

Dotcom je MegaChat najavio još u prosincu, rekavši kako će usluga biti sigurnija alternativa Microsoftovom Skypeu, koji se našao na meti prisluškivanja zloglasne američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA). Prema podacima koje je The Guardian dobio od zviždača Edwarda Snowdena Skype je surađivao s NSA-om dopuštajući im nadzor komunikacije.
 

Franc

Jazavac
Ideja ok, no mogu misliti što će ljudi poletjeti komunicirati na chat klijent baziran na web browseru, svi su ludi za tom mogućnošću. Kao i g. Hangout ovo će biti kretenski IM klijent na desktop jedinicama.
 
Top