DVDFab pred zatvaranjem?!

Dzi

Administrator
Staff member
Federalni sud u New Yorku je donio odluku o zaplijeni nekoliko domena, bankovnih računa i računa na društvenim mrežama koje pripadaju tvrtki DVDFab, čije se središte nalazi u Kini. Tvrtka je poznata po softveru namijenjenom ripanju DVD medija.

Odluka je rezultat sudske tužbe koju je protiv DVDFaba pokrenula organizacija AACS koja okuplja tvrtke kao što su Microsoft, Intel, Warner Bros, Disney i drugi. DVDFab je optužen da njegov proizvod krši američke zakone o zabrani distribucije softvera kojemu je primarna namjena zaobilaziti zaštitu protiv kopiranja medija. Također, tvrtka je osim prodaje takvog softvera otvoreno reklamirala mogućnosti uklanjanja zaštite s DVD i Blu-ray medija.

Prema uvjetima presude blokirane su i trenutačno nisu dostupne sljedeće domene povezane s DVDFabom: DVDFab.com, DVDFab.net, DVDidle.com, 3d-videoconverters.com, 3dBluRay-ripper.com, Blu-Ray-ripper.us, Blu-Ray-Software.us, BluRayripper.jp, BluRaysbs3d.com, BluRaysoft.jp, CopyBiuRay.us, DVDFab.jp, DVDFab9.com te DVDvideosoft.jp.

Nekoliko banaka i servisa za plaćanje (kao što su PayPal, Visa i Mastercard) dobilo je obavijest da smjesta zamrznu sredstva tvrtke. Računi DVDFaba na Facebooku, Google+ i Twitteru su zasada ostali otvoreni.
Izvor: Bug.hr
 
Top