Dual Boot

Tribanj

Addicted to Download.hr
Imam instaliran Windows 7 Ultimate x64 koji je legalan. Isto tako imam instaliran Windows 8.1 Enterprise x64, ali on nije legalan. Bez problema aktiviram oba, ali tada nastaje problem da se Windows 7 može bootati, ali Windows 8.1 nema šanse.

Probao problem riješiti s EasyBCD, ali pošto ja to slabo kužim, bez uspjeha. Je li postoji neki način da riješim ovaj problem. Problem je isto tako kad instalkiram Windows 7 koji je legalan i ovaj Tehnical Preview Windows 10 koji je isto tako legalan, problem ostaje isti. Kako onda mogu probati novi OS, a da ne izgubim stari OS, tj. kako bootati oba OS-a ili njih više?
 

Tribanj

Addicted to Download.hr
Nije meni problem dual boot kao dual boot. Mogu ja podizati i više sustava uključujući i Linixe, ali problem je samo kad sve OS-ove aktiviram. Prije toga sve radi u redu.
 
Last edited:

dalmatino

............
To legalno nelegalno mislim da nema veze sa tim,bitno je i što prvo instaliraš,ako su u pitanju sedmica i osmica,prvo trebaš instalirati sedmicu pa osmicu,znači od starije pa novije,koliko znam ti imaš i UEFI,možda je i u njemu problem,sa ovim EasyBCD sam davno radio,znam da se u njemu odrede OS za bootanje,ako se na osmici regaš Microsoftowim računom probaj bez njega,po ovo j slici:


Bi trebalo ići na Add new entry i onda pod operating sistem odrediti Windowse i particije gdje se windowsi nalaze,nije isto gledati slike i nešto raditi

what you in NEED?: All about EasyBCD, a small tutorial:

Pod edit boot menu treba označiti kvačicom kao na slici:


Ako želiš da ti odrediš što će se podignuti oznaćiš wait for user selection

Sve je moguće al sumnjam da je do legalnih ili nelegalnih Windowsa prije će bito do postavki ili boot loadera
 
Last edited:

Tribanj

Addicted to Download.hr
Nisam više na UEFI. Vratio sam se na BIOS MBR. Znam da se prvo instaliraju stariji sustavi, pa tek onda noviji. Nije mi jasno zašto sve radi bez problema prije aktivacije Windowsa.
 

dalmatino

............
Nemam pojma,nisam to nikad radio,davno probao XP i Vistu,možda je šef probao ili Aco,ako je problem u aktivaciji probaj instalirati sedmicu aktivirati je pa onda osmicu,znam da ponekad pojedini aktivatori zeznu boot sector,ah tek vidi da si napisao da je sedmica legalna sa čime aktiviraš osmicu? nju možeš aktivirati samo sa KMS,probaj kada sve to instaliraš pa ako zeza ubaciti cd osmice pa ići na cmd i upiši sfc /scannow pazi na razmak između c i / još možeš probati upisati u CMD:

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

Mada ti KMS nebi smjeli ništa promjeniti u bootu
 
Last edited:
Top