Dostupan IE11 Preview za Windows 7

STONE

Prijatelj *****a
Nakon mjesec dana što je ugledao svjetlo dana na Windows 8.1 Previewu,Internet Explorer 11 Preview dostupan je i za korisnike Windows 7..

Iz Microsofta su potvrdili kako su prešli na brži ciklus ažuriranja svog preglednika,naravno ne tako često kao što to rade recimo u Mozilli,ali uvjeravaju da to neće biti više sporo kao nekada kada se na novi preglednik iz Microsofta čekalo godinama..

Novi preglednik dolazi sa nekoliko novosti od kojih je možda i najvažnija podrška za WebGL..
Za one koji možda ne znaju treba napomenuti da WebGL koriste i ostali web preglednici poput Firefoxa i Google Chromea .
Ova opcija znači uporabu hardverske akceleracije koja pomaže u grafičkom renderiranju sadržaja na webu, bez potrebe za instalacijom posebnih dodataka.
Također novi preglednik podržava i nekoliko novih HTML5 tehnologija..

Za sada je IE11 dostupan samo u odabranim jezicima i to: arapski, engleski (SAD), katalonski, kineski (pojednostavljeni), kineski (tradicionalni), francuski, njemački, japanski, korejski, portugalski (Brazil), ruski, španjolski, švedski , i turski.

Naravno s obzirom da se radi o Preview izdanju ne treba ni napominjati mogućnost bugova,smrzavanja i rušenja ovog preglednika..

http=windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/ie-11-worldwide-languages
 

Franc

Jazavac
Svakako ću isprobati čim uhvatim vremena, osim ako ne bude htio na W8.

Bojali su se kao đavla WebGL-a, tj. njegove ranjivosti i zbog toga nisu išli s njim u IE10. Drago mi je da su okrenili ploču.
Nadam se samo kako su rješili dječje bolesti koje godina prate ovaj browser poput nefleksibilnog uređivanja favorita, ograničenja otvorenih tabova, itd...

Edit:
Ipak neće na Windows 8 (Ent.), a neda mi se 8.1 instalirati.
 

Dzi

Administrator
Staff member
IE dobro napreduje. Što se tiče modernih tehnologija i sigurnosti možda je i bolji od ostalih konkurenata. Sve je to super za programere itd ali i dalje nedostaje ono nešto za obične korisnike (npr bolje mogućnosti dodataka kao što ima chrome)
 

STONE

Prijatelj *****a
Sama instalacije IE11 na Sedmici mi je prošla bez beda..
Dakle sa onog linka u prvom postu skinete ovisno o arhitekturi oper.sustava, exe.fajl IE,ja sam skinuo x64 koji je veličine 54.3MB..Naravno kod Windowsa instalacija novog softwera često mora biti komplicrana,tako da je i ovdje to slučaj..
Setup će tražiti da zatvorite većinu programa sa kojima u tom trenutku radite..Napokon kreće i instalacija..Naravno tu je i neizbježan restart Windowsa..:rolleyes:Nakon restart IE 11 je uspješno instaliran na Sedmici..;)NA prvu ruku sve radi ok i dosta brzo i tečno..
Po nekim rezultatima benchmarka IE11 je i do 30% brži od svog prethodnika u što baš i nisam sto posto uvjeren..
 

STONE

Prijatelj *****a
Prije dva- tri dana stigla je i konačna verzija Internet Explorer-a 11 za Windows 7.
Windows 7 korisnici koji su instalirali Developer Preview ili Release Preview Internet Explorer 11 na Windowsima dobili su preko Windows update opcije automatsko ažuriranje web preglednika.Svi oni koji ne koriste opciju preuzimanja nadogradnji preko Windows update-a, finalnu verziju IE 11 za Windows 7 mogu preuzeti na Download - Internet Explorer
 
Last edited:
Top