Devet najveæih mana iPada

Crazy-Boy

Download.hr is simply the best


iPad bi trebao promijeniti naèin na koji koristimo digitalnu tehnologiju, no ono što je Apple predstavio podsjeæa na veliki iPhone s kojeg ne možemo èak ni zvati. Spomenimo samo nedostatak USB-a, kamere, GPS-a, tipkovnice. Nema ni Flash,a ni HDMI izlaz! Mnogi su oèekivali više. Što se dogodilo, Apple?


Flash
Veæ znamo da Apple mrzi Flash, jer nije otvoreni web standard i jer je, prema njima, pun grešaka. Troši puno procesorske snage, što znaèi da bi dramatièno smanjio trajanje baterije. Pa ipak, kako æemo surfati današnjim webom bez Flasha?

OLED
Najuzbudljivija glasina glede iPada je bila da æe postojati varijanta sa OLED ekranom. Nažalost, sam ekran te velièine koštao bi oko 400$. Da su ga ugradili, Apple ne bi baš zaradio. Osim toga, OLED troši više energije i loše izgleda na danjem svjetlu.

USB
iPad nije zamišljen da zamijeni vaše raèunalo. Naravno da nije, kad nema USB port. Da ga ima, dodaci za njega bi bili puno jeftiniji. Ovako æete morati pljunuti 30 dolara za konektor za kameru koji bi se uskoro trebao pojaviti na tržištu.

Kamera
iPad nema baš nikakvu kameru. OK, možemo se pomiriti s idejom da nema fotoaparata, ali Apple, gdje nam je webcam? Slièno smo razoèaranje doživjeli s iPodom. Nedostatak kamere znaèi da nema nikakve nade da iPad koristimo za video razgovore. Jedini razlog ovome koji možemo smisliti je štednja, jer ovog se puta ne mogu izgovoriti da nemaju mjesta u kuæištu.

GPS
Unutar svakog iPada nalazi se kompas. Kompas? Pa nismo u 15. stoljeæu u potrazi za Amerikom! 3G model dolazi s Assisted GPS-om, ali on nije precizan kao pravi GPS jer umjesto satelita koristi položaje antena providera mobilnih usluga.


Multitasking
Žene su skužile kako multitaskati prije mnogo tisuæa godina. Zašto iPad ne zna? Ako èitate knjigu, jasno je da vam multitasking ne treba, no ljudi vole pretraživati internet i pisati dokumentaciju projekta u isto vrijeme, a sve to dok chataju s prijateljima.

Tipkovnica
Iako nitko nije stvarno oèekivao fizièku tipkovnicu na iPadu, to ne znaèi da se nitko neæe žaliti zbog nedostatka iste. No, nije sve tako crno. Za samo 70 dolara, možete kupiti dodatnu tipkovnicu, što znaèi da æe iPad biti jednako upotrebljiv kao neki netbook. Osim što nema multitasking, dakako.

16:9
Ovo je omjer dimenzija ekrana na koji smo svi navikli. Apple se odluèio za 4:3, što znaèi da æete kod gledanja filmova imati debelu crnu liniju na vrhu i dnu ekrana. Moramo doduše priznati da bi bilo èudno èitati knjige na vertikalno okrenutom 16:9 ekranu, pa ovo neæemo jako zamjeriti Appleu.

HDMI
Jobs je rekao da æete jednog dana moæi spojiti projektor na iPad. No, iPad nema HDMI izlaz. Kako æete ga spojiti na svoj novi HD monitor? Odgovor je da neæete. Naša omiljena tech blogerica iJustine s puno je entuzijazma sažela glavne karakteristike iPada u priloženom videu.


Izvor: Net.hr
 

Crazy-Boy

Download.hr is simply the best
Hm...cini se da ne...stvarno je ovo totalni promašaj...+ to sto su kopirali kineze...
 
Top