Bliss – Desktop fotka viðena milijardu puta!

Franc

Jazavac
Ako ste se ikad koristili raèunalom ili èak ne, uvjereni smo da ste barem jednom u životu vidjeli ovu fotografiju, ako nigdje drugdje onda kod susjeda ili na poslu. Naziv fotografije Bliss neæe vam mnogo znaèiti iako slobodno možemo reæi kako je dotièna slika viðena, pa neæemo pretjerati ako kažemo milijardu puta.

Fotografiju je 2002. godine ‘uhvatio’ profesionalni fotograf Charles O’Rear. Prema njegovim rijeèima njome nije manipulirano, niti je podrvgnuta bilo kakvim efektima, kao što današnji “profesionalni” fotografi zaraðuju za kruh.

Zelena brda i plavo nebo prekriveno oblacima je najrasprostranjenija, ili je makar nekada bila, desktop pozadina na raèunalima. Pretpostavlja se kako je fotografiju je do sada vidjelo milijardu ljudi. O’Rear nije otkrio koliku sumu novca mu je Microsoft isplatio za ovu fotografiju ali je naglasio da se radilo, u tadašnje vrijeme o nesvakidašnjem velikom iznosu.

Inaèe fotografija nosi razne zanimljivosti, kao npr. u Nizozemskoj je ovaj wallpaper nazvan Irska što je zanimljivo buduæi da je fotografija nastala u Kaliforniji, iako možda ne djeluje tako, fotografiranjem pejzaža u mjestu Sonoma, Kalifornija , jugoistoèno od Sonoma Valley, blizu mjesta starih Clover Stornet farmi. Na slici su valovita brda i plavo nebo sa kumulus i cirus oblacima.

I ono najvažnije od svega, fotografija je korištena kao zadana raèunalna pozadina za Windows XP-ovu Luna temu.

Kako vrijeme prolazi tako se mijenaju pejzaži i sama priroda. Pogledajte kronološki prikaz iste slike kroz nekoliko godina.

Izvor
 

hem1car

I like a lot Download.hr
Zanimljiv èlanak.
Na prvi pogled uopæe ne izgleda kao stvarno veæ editirana slika na raèunalu :D
 

Dzi

Administrator
Staff member
Da definitivno izgleda preidilièno. I mene je bila iznenadila ta vijest (ja sam ju još i prije èuo)
 
Top