BenQ se hvali najtanjim monitorom na svijetu

$rky

Download.hr is simply the best
Nova serija raèunalnih monitora tvrtke BenQ imat æe iznimno tanka kuæišta, a za neke modele proizvoðaè tvrdi da su u ovom trenutku najtanji na svijetu
BenQ je osvježio svoju seriju raèunalnih monitora V na kojima istièe iznimno visok omjer kontrasta i jako tanka kuæišta. Dok je mjerenje kontrasta danas postalo gotovo beskorisno jer svaki proizvoðaè nudi svoje standarde i uglavnom se radi o napuhanim brojevima da bi se impresionirali kupci, debljina kuæišta ne ostavlja puno mjesta za takvu manipulaciju.

BenQ V2220 je top model u ponudi monitora dijagonale 21,5 inèa èije je kuæište debelo svega 15 milimetara. Proizvoðaè navodi i omjer kontrasta od 10.000.000:1, no ovako visoka brojka ide u prilog teoriji da se radi o internom standardu mjerenja. Radi se o monitoru 16:9, zbog èega je dijagonala malo drukèija od one na koju smo navikli u svijetu raèunala. BenQ kaže da model dijagonale 18,5 inèa ima jedan milimetar tanje kuæište, ali oèekuju da æe veæi (21,5 inèni) monitor biti daleko zanimljiviji kupcima.

Za one kojima je dijagonala važnija od debljine kuæišta, u ponudi æe se naæi i modeli V2320 i V2420 dijagonale 23 i 24 inèa. Svi monitori u seriji bi trebali imati vrijeme odziva od pet milisekundi i razluèivost 1.920x1.080 piksela, osim 19-inènog modela koji æe brojati 1.366x768 piksela. U ponudi æe se nalaziti i verzije s HDMI izlazom i one æe nositi H na kraju imena. Monitori se u sljedeæih nekoliko mjeseci oèekuju na tajvanskom tržištu, a u lipnju æe biti ponuðeni ostatku svijeta.

BenQ Global - Home

 
Top