Advertisement

Automatic Maintenance

Tribanj

Software guru
U zadnje vrijeme mi se stalno uključuje Automatic Maintenance iako je defaultno programiran da se uključi u 2 sata poslje pola noći. Uvelike mi usporava rad na računalu i ja ga isključim. Nisam siguran je li dobro to isključivati. Ne znam koliko je to bitno. Nešto sam tražio na Internetu, ali na temelju svega što sam pročitao nisam siguran koliko je to korisno.
 
Advertisement

sony boy

Basic PC user
Ako možeš namjesti ga jednom tjedno, ovako kako si ga namjestio kao da želiš da ti ne smeta međutim to znači da i ne obavlja svoju dužnost i to tko zna od kada. Moja preporuka - jednom tjedno i to kad je u mogućnosti a ne kad i ti i Pc spavate.
 
  • Like
Reactions: Dzi

Tribanj

Software guru
Sve što mogu to je ovo:Na starijim sustavima ovoga nije bilo, a na osmici i novijim ima. Ne vidim neku korist od ovoga, ili se možda varam, ali kad bih bio siguran da mogu računalo održavati s pomoću programa koje imam instalirane, ja bih ovo najrađe potpuno isključio.
 

Tribanj

Software guru
Sve je to za mene "španjolsko selo". Mene zanima hoće li biti štete ako ga potpuno isključim.
 

sony boy

Basic PC user
Neće biti štete ako nakon nekog vremena vidiš da ti je Pc spor - onda ti je to razlog - neodržavanje! Jednom riječju - svaki Pc ako ga se ne održava ( čišćenje registra, diska i defragmentiranje) barem jednom tjedno, neminovno dolazi do usporavanja cijelog sistema. Pa kako tko voli!
 

Tribanj

Software guru
Ja inače redovito koristim CCleaner i Windows 8 Manager. Mislim da mi je ovo dovoljno. Evo već nekoliko dana Automatic Maintenance je uključen i sad, za sad, nemam problema. Hvala na odgovoru.