A Disk read error occurred press CTRL + ALT +DELETE restart

Aco29

Moderator
Staff member
Nisi dobro odradio jednu stvar a to je nisi u text logofile odredio znaèi u ovom delu moraš da staviš na prvu opciju..

Kao na slici..

hj.JPG
 

Aco29

Moderator
Staff member
Ovako šta bi trebao.

Trebao bi sa oficijelne stranice odavde ASRock > Products > Motherboard > G31M-VS2 > Download
Da skineš sledeæe drajvere:

Za chipset: T ti je onaj drugi INF driver ver:9.1.1.1020 inaèe uvjek instaliraj drajver za chipset u njemu ti se nalaze drajveri za kontrolere na ploèi ATA,SATA, USB itd..

Zatim skini sebi ovaj prvi drajver za za Audio ,VIA high definition audio driver ver:v7700d,

Za i jedan i drugi drajver prvo pogledaj da li ih imaš u control panelu pod Programs and Features ako se tako zove na Win 8 nisam ga još probao.
Znaèi ako ima išta za zvuk ili chipset deinstaliraj prvo pa onda instaliraj te.

I obavezno za grafiku prvo idi na AMD Catalyst™ Display Driver for Windows 8 32-bit i skini te drajvere. Zatim deinstaliraj prvo te iz control panela ,pa idi u safe mode pokreni Driver Sweeper zakaèi prvu opciju AMD pa na Analyse pa u sledeæem prozoru klikni na Clean, pa onda restartuj raèunar pa kad se digne sistem onda instaliraj te što si skinuo.
 

Aco29

Moderator
Staff member
I zaboravi ti dodati veæ ti je ploèa ostarila za win 8 :) nema oficijalni drajvera za Osmicu nego moraš instalirati drajvere od sedmice.
 

dalmatino

............
Hvala puno,ebiga komp star 2 godine,to je to,svake 2 godine moraš kupiti novi komp,misle oni na nas,ovaj info je 64 bitni,hoæe li smetati?svi su 64 bitni driveri,a ništa malo sam deinstalirao neke programe pa èekam,ako opet bude zezao,mijenjam sve drivere,instaliram na novo windowse i mijenjam sve drivere,hvala još jednom
 
Last edited:

Aco29

Moderator
Staff member
Ne 64 bitne, tebi je 32 bitni sitem, barem po izveštaju koji si okaèio znaèi idi samo na Drivers & Utilities Download - Windows® 7 kad skidaš sebi drajvere.

Ako si instalirao 64 bitni sitem onda skidaš pod Drivers & Utilities Download - Windows® 7 64bit
 

dalmatino

............
znam,na ovoj službenoj stranici su samo 64 bitni driveri,flešao sam bios ,sada æemo vidjeti reakciju,ako bude problema mijenjam windowse i drivere,korak po korak
 
Last edited:

Aco29

Moderator
Staff member
Pa ovi drajveri za Windows 8 to nisu drajver za tvoju ploèu ovo je za B75 Pro3, ploèu sa 1155 socketom i B75 intelovim chipsetom.Ti drajveri ne odgovaraju tebi, znaèi za tvoju ploèu samo su ovi ASRock > Products > Motherboard > G31M-VS2 > Download . I samo biraš za koji operativni.

I pored novog biosa ako si uradio flash, ti moraš instalirati drajvere, nema veze nikakve bios sa drajverima..
 

dalmatino

............
imam sve drivere i komp za sada radi OK,nema potrebe da mijenjam drivere ako sve radi,èekam da vidim reakciju ako opet bude problema radim ful format i instaliram nove windowse i nove drivere
 

dalmatino

............
Evo da se pohvalim od 3.11.2012 komp radi i pali bez greške,flešao bios ,instalirao na novo Windowse i instalirao drivere i sve radi bez greške,bem servis od Makromikro
 
Top