Advertisement

Recent content by tastatur

 1. T

  Zvuk na zvučnicima poput 'greške u tipkanju'

  O čemu se radi? Nekad je to tokom rada za računarom; a nekad dok miruje računar upaljen. Znate kada pritisnete na iks da bi neki tab zatvorili, pa umjsto da se izvrši ta naredba, računar odbije i pusti onaj ton dintong. Otkud da iz 'čista mira' to radi?
 2. T

  Tastatura vs prašina

  Čekaj, jesi li ti slagao tipke ili neko drugi? Jedanput sam morao rastavljati tastaturu i nije baš brzo trajalo sastavljanje. Veoma je zanimljiv taj način održavanja. Treba osmisliti kako da se tipke ne pogube a operu.. A nije baš zahvalno ako je tastatura malo 'komplikovanija' od standardne...
 3. T

  Giveaway Get a free license for AVG Internet Security 2015 for 1 year

  Je li ovo legalni program ili krekaovano? Hvala. Oprostite što bubam ovako pitanje kao padobranac, šta da radim kad mi nije baš jasno.
 4. T

  Izostavljanje instaliranja grafičkog drivera

  amd athlon(tm) 64, procesor 3500+ 2,21GHz, 1,43 GB of RAM imao sam prije reinstalacije instaliran grafički drajver na xp. Ukinuta je podrška za xp, a i kod mene je bila kopija. No, našao sam na torentu xp koji se apdejtuje (lakše mi pisati ovako, bez zamjerke hhh) tj. Windows XP Professional SP3...
 5. T

  Sve o Virusima, hakerima i raznim vrstama malicioznog koda

  Ukoliko obrišem antivirusni program iz računara, šta se desi s virusima koje je otkrio dok je bio aktivan?
 6. T

  Kaspersky Anti-Virus

  Je li kasperski prvo nudio besplatno ovu verziju za godinu dana svima koji to hoće, a zatim nekad stavio uslov da se moraju imati minimalno tri posta na forumu i da onda biraju dobitnika?
 7. T

  Izostavljanje instaliranja grafičkog drivera

  Pa računam da će uzimati manje radne ili ram memorije.. Da će i procesor brže raditi. Ne koristim trenutno neke zahtjevne programe, pa trenutno ne vidim smetnju koja mi smeta. Usput rečeno, ram mi je ddr1, dakle pc nije neka zvijer :)
 8. T

  No sound device

  Postoje i programi koji rade update programa. Potraži ovdje na forumu ili na netu. Mada je zgodno unijeti podatak svoje matične ploče u google i potražiti drivere sa zvanične stranice proizvođača.
 9. T

  2013 Best Driver Update Software Comparisons and Reviews

  Molim od nekog stručnjaka da meni bez puno iskustva s time, preporuči program za back drivera. Da je jednostavan i naravno pouzdan program :) hvala. Trenutno koristim xp.
 10. T

  Izostavljanje instaliranja grafičkog drivera

  Ukoliko na xp ili nekom drugom operacionom sistemu ne instaliram drajver grafičke gdje je to moguće. Koje su negativne posljedice ukoliko ih ima? I da li to utiče pozitinvo ili negativno na hardwerski i softverski dio računara u radu? Hvala.
 11. T

  Tastatura vs prašina

  Kako sam riješio? Tako što sam je obmotao najlonskom folijom. Obzirom da se kucanjem folija zna stanjiti ili istrošiti na mjestima gdje se kucka prstima, onda tu dodam koji sloj više. Folija pri postavljanju se ispravlja, pa je potrebno malo npr. linijarom pritisnuti foliju između slova, kako bi...
Top